Nove fotografije iz Širokog Brijega

19. Oktobra 2009.
3 min. za čitanje

Pojavljuju se novi snimci iz Širokog Brijega, baš kako smo i najavili da će se desiti u jednom od ranijih tekstova. Naravno, snimci su novi samo za javnost, a doziraju se u skladu sa potrebama. Na žalost, te potrebe još uvijek nisu u funkciji sagledavanja potpune istine već spašavanja stražnjica. Da su zbog istine pojavile bi se odmah, a ne tek sada. Za ubistvo Vedrana Puljića optužen je i pritvoren policajac Vujević i odjednom Dnevni list ekskluzivno dolazi u posjed fotografija s nereda koje do sada nisu objavljene, a na kojima se vidi bjegunac Oliver Knezović s pištoljem u ruci okrenutim prema navijačima Sarajeva, među kojima je i ubijeni Vedran Puljić.

Nema sumnje da se ekskluzivne fotografije ne bi pojavile da se održala ona bijedna priča prvih ljudi Širokog Brijega kako je Vedran ubijen kamenom.

I ekskluzivne slike su dozirane. Ima ih dovoljno da sumnju za ubistvo prebace sa policajca na Olivera Knezovića ali nema ključne na kojoj se vidi da Knezović puca i koja dokazuje da je on zaista ubica. Utisak je da slika ima taman toliko da se policajac oslobodi odgovornosti, s njim amnestira i policija i njeni čelni ljudi, a Knezović optuži taman toliko koliko je nedovoljno i da se osudi. Epilog bi bio idealan za distributere ekskluzivnih slika, da niko direktno ne odgovara za ubistvo Vedrana Puljića.

Ipak, s obzirom da su se kombinatori “istine” o tragičnim zbivanjima u Širokom Brijegu i do sada pokazali lošim, nema sumnje da će biti još ekskluzivnih snimaka i fotografija nakon objavljivanja novih optužnica. Kolektivna euforija je prošla, došlo je vrijeme pojedinačnog spašavanja od odgovornosti, a tad se ne biraju sredstva pa će biti i još slika i snimaka u funkciji “nisam ja”. Dobro je to. Malo pomalo mozaik će se ipak poslagati i istina, ona jedina, isplivaće na površinu.

U nastavku prenosimo slike iz Dnevnog lista kojima poseban komentar gotovo da nije potreban.
ubistvovedrana1Vedran Puljić (lijevo) na ulici pored stadiona. U krugu desno je Knezović

ubistvovedrana2Knezović podiže ruku s pištoljem prema navijačima Sarajeva i Vedranu

ubistvovedrana3Vedran se više ne vidi, ustrijeljen je.

ubistvovedrana4Knezović opet s pištoljem u ruci uperenim prema navijačima

ubistvovedrana5Knezović predaje pištolj policajcu koji takođe ima pištolj u ruci

Užasna je ova ekskluziva. Kakav li je mentalni sklop vlasnika ovih fotografija koji ih je sve do sada skrivao od javnosti i od Vedranove familije.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije.net/Dnevni list)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svasta!!!!