Nijedna visokoškolska ustanova u BiH nije akreditovana

1 min. za čitanje

studenti“Postupak akreditacije visokoškolskih ustanova završava se upisom u državni registar. Kako do sada nijedna visokoškolska ustanova nije upisana u ovaj registar, znači da još nije akreditovana”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da se u postupku akreditacije utvrđuje usklađenost rada visokoškolske ustanove ili studijskog programa sa kriterijumima i unaprijed utvrđenim standardima u evropskoj oblasti visokog obrazovanja.

“Ne sporeći pravo visokoškolskim ustanovama da putem medija reklamiraju kvalitet usluga koje pružaju, ističemo da se u tom kontekstu, iz navedenih razloga, ne može koristiti termin akreditovani”, dodaje se u saopštenju.

(SodaLIVE.ba/SRNA)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa kako će bit akreditovane kad nam nauka ništa ne znači. Mjesto profesora – predavača postalo je utočište za izraubovane političke radnike i njihovu rodbinu (bližu i dalju).Kriterijumi Bolonje u glavama takvih ljudi koji se bave organizacijom nastave, dosežu do tog nivoa “da fakultet nećeš završit, samo ako ga upisao nisi”… Jednoumlje i koristoljublje su samo dvije vrste biljaka koje uspijevaju u vrtovima koji se zovu “život i Bosna”. A kad se jednog dana to sve presaldumi preko naših glava…Postalo je već kasno.