fbpx

Neophodno hitno saniranje stanja u Budžetu TK: Rješenje vide u smanjenju plata budžetskim korisnicima

1 min. za čitanje

Do tada, neophodno je poduzeti mjere kako bi se stanje koliko toliko stabilizovalo, i kako ne bi došli u situaciju da dođe do kašnjenja isplate plate za 12. mjesec budžetskim korisniocima, te isplate ličnih dohodaka.

Resorni ministar ističe da bi, prema trenutnom akumuliranom deficitu, Kantonu je potreban višak prihoda nad rashodima u iznosu od 9,3 miliona KM, da bi se u narednih 10 godina vršila sanacija tog budžetskog deficita.  Ukoliko se ne ostvare uštede ili povećanja prihodovne strane, moglo bi doći so blokade u finansiranju.

Jedan od načina ušteda je smanjenje plata, odnosno Zakon o platama koji bi se trebao naći na razmatranju u Skupštini TK u utorak.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A sto malo ne skresu plate parlamentarcima i onako samo presipaju iz praznog u suplje, vozaju se o nasem trosku, beru dnevnice o nasem trosku, zive sa porodicom a ko fol zive u iznajmljenom stanu odvojeni i zeljni djece, zene- muza i beru pinku i po tom osnovu a sve o nasem trosku…a kad treba kresati ima se kome bitno da nije njima. da se obicni gradjanin, radnik ove drzave pita ne bi se dizali toliki krediti jer mi radnicka klasa dobro znamo kako je zivjeti na kredit, stan, kuca, ogrijev, garderoba pa i hrana sve nam je na kredit a gospoda mijenja auta jer nece da se voza u onome koje je grijala … onog prije njega a vecina nas je sretna kad ima biciklo, auto je za mnoge prosto nezamisliva imenica. Stanite malo i zapitajte se KUDA PLOVI OVAJ BROD…

OVAJ BROD JE DAVNO DOŽIVIO BRODOLOM !

PAMETOVATI JE LAKO.PA AJDE DA PROBAM I JA………………………..
ODMAH:
1.UKINUTI KANTONE I SVA MOGUCA MINISTARSTVA NA NIVOU KANTONA!
2. UKINUTI FEDERACIJU I REPUBLIKU SRPSKU I MILION MINISTARSTAVA I RESORA.
3.ZAJAMCENI LICNI DOHODAK DOVESTI U ISTU LINIJU SA POTROSACKOM KORPOM.
4.SMANJITI RAZLIKU PRIMAOCA PENZIJA NA JEDNOSTAVNU MOGUCU MJERU ,RECIMO 1/5 A NE KAO SADA 1/11.
5.POZVATI SVJETSKE KOMPANIJE DA IZGRADJUJU KOMPANIJE PO CIJELOJ BiH I DAVATI IM NA 99,99 GODINA BESPLATNO ZEMLJU ZA IZGRADNJU FABRIKA VODECI RACUNA O KOJEM TIPOVIMA FABRIKA SE RADI.Tj,DA LI SU ZAGADJIVACI ILI NE?
6.RASKINUTI SVE UGOVORE SA MMF-om KOJI JOS NISU REALIZIRANI.
7.IZBACITI POLITIKU IZ SUDSTVA,POLICIJE,ZDRAVSTVA I SKOLSTVA….PA npr:TREBA ODABRATI DIREKTORA BOLNICE npr U SARAJEVUI TO URADI BRANSA A NE POLITIKA.Tj,ISKORIJENITI POLITIKU TAMO GDJE JOJ NIJE MJESTO.(PA NE BIH IMALI OVO STO SAD IMAMO)!
BROD MOZE DA PLOVI I TO SA SVIM JEDRIMA ALI GA TREBA PREUREDITI I NASTIMATI NA PRAVI VJETAR.NE SLAZEM SE SA BRODOLOM.JA MISLIM DA SMO MI SVI KRIVI ZA SITUACIJU U BiH (prvi ja ,sto nista ne preduzimam)PA POSLIJE MENE NASA OMLADINA KOJA NECE ILI NE ZNA DA SE POKRENE U PRAVCU SVOJE ZEMLJE MISLECI DA JOJ JE NEGDJE VANI BOLJE A OVDJE VLADAJU CIRKUSANTI,PAPCI,OLIGARI I SVI MOGUCI I NEMOGUCI LOPOVI.
JEDNA JE BiH I ZA NJU SE VRIJEDI BORITI.RAZNO RAZNO,PAPCI IZ POLITIKE NA LOVORIKAMA RELIGIJE USPIJEVAJU DA GRABE ZA SEBE I SVOJU UNUCAD PARE,ZLATNE POLUGE,I STA SVE NE…………ALI NE JOS ZA DUGO……PRIJATELJI DOSLO JE VRIJEME DA SE UPITAMO :
KO SMO TO MI ? MISLIM ONI OSTALI STO NISMO U ISTOM KOLU SA OVIMA ODOZGO.
HVALA

Kad nešto ne znam ili vidim od komšije ili nađem u novinama,internetu,knjigi itd…
Tako bi i naša država trebala,ako ne znaju neka vide od drugih naprednih država kako se to radi,naravno ako hoće ali izgleda da neće,valjda im ovako godi…..