fbpx

Najesen novo poskupljenje osnovnih namirnica u BiH

1 min. za čitanje
Ilustracija

Lakota je naveo da je pojeftinjenje hljeba marketinški trik, jer se sigurno neće dugo zadržati smanjenje cijene od desetak feninga, dok su pad cijena pšenice i brašna, stagnacija cijena osnovnih životnih namirnica i naftnih prerađevina, samo trenutnog karaktera.

Lakota ističe da poskupljenja koja su se događala ranije u ovoj godini nisu bila realna i predstavljala su ekstra profit, te da su se neki odlučili na određena pojeftinjenja, koja će se zadržati mjesec-dva, da bi nakon toga ponovno išli sa novim podizanjem cijena.

Polubijeli i narodni hljeb od 400 grama pekare “Klas” od danas su jeftiniji za 0,15 KM i iznose 1,15 KM, umjesto dosadašnjih 1,30 KM, kako je i najavljeno prije nekoliko dana.

Odluku o sniženju cijena donijela je nova uprava “Klasa”, na osnovu predugovorenih cijena pšenice ovogodišnjeg roda, a ranije je i sarajevska pekara “Aspek” najavila da će od 11. avgusta sniziti cijenu polubijelog hljeba sa 1,30 KM na 1,20 KM.

(SodaLIVE.ba/SRNA)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nije korektno objaviti samo dio teksta gospodina Lakote ,
i to onaj koji govori o minimalnom pojeftinjenju brašna zbog dobrog roda pšenice .
Istina , koja se ovdje skriva je slijedeća :
– zbog poskuljenja struje ( a znamo ko ga je odobrio i zašto ),doći će do vala poskupljenja svega – svih živežnih namirnica , jer svi privredni subjekti imaju veće troškove proizvodnje.
Glasajte za crvenka i Betmena jer oni imaju vašu bezrezervnu podršku .