Milošević, Tuđman i Izetbegović bili na platnoj listi CIA!

4 min. za čitanje

Alija-Izetbegović-Franjo-Tuđman-Slobodan-MiloševićRobert Baer, bivši agent CIA, u intervjuu za portal Novi svjetski poredak tvrdi da su među plaćenicima CIA, između, ostalih bili i Stipe Mesić, Slobodan Milošević, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman.

Baer je autor mnogih djela u kojima je odao tajne podatke o CIA i o administraciji Bila Klintona i Georga Busha, bivših predsjednika SAD. Zbog ovoga je nekoliko puta bio privođen i zadržavan u pritvoru, a njegov prijatelj Mit Vaspur, koji mu je odao pojedine informacije o CIA, nađen je ubijen u hotelskoj sobi.

Robert Baer je radio kao tajni aget CIA od 1991. godine do 1994. na Bliskom Istoku. U nekoliko dokumentaraca na televiziji “Nacionalna geografija” optužio je američku Vladu da ratuje iz skrivenih motiva, kako bi se domogla nafte.

On je za portal Novi svjetski poredak u Kanadi dao intervju u kome je izjavio da su Stipe Mesić, Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović bili agenti CIA. Tema intervjua je bila pozadina rata u bivšoj Jugoslaviji, devedesetih godina.

Kako je rekao, u Sarajevu se tada našao sa zadatkom da pripazi na srpske teroriste.

“Dati su nam spisi da grupa po imenu ‘Vrhovna Srbija’ planira da izvede bombaške napade na ključne zgrade u Sarajevu, zbog želje da Bosna izađe iz tadašnje Jugoslavije”, rekao je Ber.

Međutim, kako on tvrdi, takva grupa nikad nije postojala.

“I nas je centrala prevarila. Imali smo zadatak da upozoravamo i širimo paniku među političarima u Bosni, jednostavno – punili smo im glavu da će Srbi napasti. U početku smo i mi prihvatili priču, ali poslije smo se malo zapitali”, objasnio je Robert.

Nakon dvije nedjelje u Sarajevu, Robertu Beru je dodijeljen drugi zadatak, u Sloveniji. Kako je objasnio, agentima su date velike količine novca kako bi finansirali nevladine organizacije i raspirivali mržnju prema poitičarima.

“Propaganda je imala za cilj da zavadi države i da se one odvoje od matične Jugoslavije. Morali smo da izaberemo žrtveno jagnje koje bi bilo krivo za sve. Nekog ko bi bio odgovoran za rat i nasilje. Srbija je odabrana jer je na neki način bila nasljednica Jugoslavije”, otkriva Ber.

On je rekao da su političari iz bivše Jugoslavije takođe bili plaćeni od CIA, a među njima je naveo imena Stipe Mesića, Franje Tuđmana, Slobodana Miloševića i Alije Izetbegovića, kao i mnoge savjetnike i članove Vlade, novinare, generale…

Jedno vrijeme je plaćen bio i Radovan Karadžić ali je prestao da uzima pomoć kad je shvatio da će biti žrtvovan i optužen za zločine u BiH.

Ber je objasnio i da su pojedini agenti CIA bili zaduženi i za pisanje izjava koje su naknadno čitali spikeri na vijestima.

“Naravno, spikeri nisu ništa znali, oni su to dobili od svog šefa, a on od svog, koji je bio naš čovjek. Postojao je jedan zadatak za sve, a to je da se kroz televiziju širi mržnja, nacionalizam i ističu razlike među ljudima”, navodi bivši agent CIA.

Robert Ber se 1992. vratio u Sarajevo, gdje je, kako kaže, bio svjedok prevari u Bosni, zvanoj Srebrenica. Genocid u Sreberenici Robert Ber je opisao kao politički marketing.

On je ljudima koji su preživjeli rat poručio da zaborave prošlost jer je lažna i iscenirana. Na molbu novinara da ocijeni sadašnju situaciju, odgovorio je da bi srpski narod trebalo sam da prosudi da li da i dalje živi u zabludi.

Podijeli ovaj članak
9 komentara
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitam redakciji sodalive-a na postavljanju članka. Ove informacije mogu i ne moraju biti tačne ali zasigurno mogu ljude podstaći na razmišljanje i preispitivanje svih onih priča kojima se običnim ljudima pune glave od devedesetih pa na ovamo.

Ma rat u Bosni se nije ni desio istakao je Ber, sve je to bila medijska propaganda, i jedan kolektivni san…
Sve je to bila laz da se skrene paznja pada cijena nekretnina u San Francisku i povecanje cijene Nike patika na trzistu Nju Jorka…

Ber je inace bio agent na terenu koji je znao sve o planovima CIA-e i bio je jednostavno obavijesten unaprijed 30 godina…

na slici dva smrdljiva krmeta i smrdljivi jarac, to se zna od prije da su radili za naciste a koje su posljedice za narod: rat, glad, patnje, mučenja, ubijanja, strijeljanja, hiljade unesrećenih i još su heroji ” svojim” narodima…..aferim, još nas kao amerikanci branili i slali nam pomoć pa i njih zakivamo u zvijezde, pa nam napravili i dejton pa nam sad pravo zanimljivo u getu zvanom bosna, pa nas i zaprašuju ( chemtrail ) fuj fuj fuj

Još jedan u nizu tabloidno-senzacionalističkih WC papir- članaka koji ima prosrpsku poleđinu i cilj da se izjednače žrtve i agresor te posije smutnja.Ovdje još samo fali vijest da su i Elvis Presley,Muhammed Ali,te Elvir Laković Laka kao i Muhamed Konjić i Selma Bajrami takođe agenti CIA-e i da rade na dovođenju svemiraca iz sedme kvantne galaksije koji povezani sa SDA i strankom za BIH te BOSS-om i Mirnesom Ajanovićem a koji će da porobe planetu, pa da ugođaj bude potpun.

svako ko glasa protiv mog prethodnog komentara je *** ( bez obzira na nacionalnu, vjersku orjentaciju ), pederima i vehabijama zabranjujem da galasaju za moje komentare

GOSPON BER NEMOJ DA SER…

Gluposti možemo čitati i na drugim prtalima koji preferirajuć žutilo.Soda live možete vi i bolje.

ma imas ti u americi svakakih budala npr sto vjeruju da 9/11 nije napravio bin ladin i al quaida nego cia ,mossad i sta ti ga ja znam …ali kad pogledas malo na youtubu one snimke pocne covjek vjerovati svasta …

Ovo nije nista novo,a treba znati da je Srebrenica mijenjana za Vogoscu.Dogovoreno je da se armija BIH povuce iz Srebrenice i da vojska RS-A ne ubije vise od 5000 ljudi,ali zanijeli su se i ubili 10000.Tad su svi shvatili da se Karadjic ne drzi dogovora pa je uslijedila kazna u vidu bombardovanja njegove vojske.O tome su pisali NATO generali i mnogi generali armije.Procitajte knjigu Sefera Halilovica pa ce te dobiti drugu sliku o ratu.