fbpx

Mali lav Ajnur Mujić izgubio bitku za život

1 min. za čitanje

Tužna vijest stigla je prije nekoliko trenutaka sa turske klinike “Ačibaden”.

Umro je dječak Ajnur Mujić iz naselja Orahovica Gornja kod Gračanice. Izgubio je mali lav život, u vrijeme kada se u BiH i van njenih granica vodila bitka za prikupljanje potrebnih 159 hiljada eura, koliko je bilo trebalo za njegove skupe terapije i ostale troškove u Turskoj, sve do nove transplantacije koštane srži. Donor je trebao biti njegov otac. Njegovo srce nije izdržalo.

Ovu tužnu vijest, uplakan i sa suzama u očima večeras oko 20.30 sati saopćila nam je koordinator akcije “Za Ajnura” Muhamed ef.Sinanović, mjesnim imam u Gornjoj Orahovici.

– Šta ćemo sad, izgubili smo malog heroja, koji nam je za sve što činimo za njega zahvalio riječju “Hvaja”. Tako je dragi Allah htio. Obavještavam sve ljude dobre volje da se odmah prekidaju sve dalje akcije za pomoć Ajnuru, uz veliku zahvalnosti za dosadašnja dobra djela, jer ne treba zaboraviti da je za sedam dana za Ajnura prikupljeno više od 200 hiljada maraka – rekao je ef. Sinanović.

Kako li je tek Ajnurovim roditeljima Salmiru i Emiri, to oni sami znaju. Cijela BiH, tuguje za herojem koji je želio živjeti, a nije mu se dalo.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments