fbpx

Liječnici Doma zdravlja Konjic potpisali otkaz

1 min. za čitanje

Petnaest, od ukupno šesnaest, liječnika koji rade u Domu zdravlja u Konjicu potpisalo je otkaz u petak, jer plate nisu dobili od juna – potvrdila je predsjednica Sindikata Doma zdravlja Konjic i liječnica te zdravstvene ustanove dr. Džana Boloban.

Kako je pojasnila, otkaz su potpisali liječnici koji rade u Hitnoj medicinskoj pomoći, Domu zdravlja i Dječjem dispanzeru.  

Po njezinim riječima, ukoliko u vrijeme otkaznog roka od mjesec dana ne bude riješena financijska konsolidacija, ova zdravstvena ustanova će ostati bez liječnika.

– Otkazni rok traje 30 dana i, zasada, nemamo nikakvih povratnih informacija, ali u slučaju da se ne riješi financijska konsolidacija za koju imamo rok do 24. studenoga, mi liječnici ćemo biti primorani da napustimo ovu ustanovu – podvukla je dr. Boloban u izjavi za Fenu.

Ona podsjeća da zaposlenici Doma zdravlja Konjic traže isplatu svih zaostalih plata, kao i redovne plate u narednom razdoblju.  

Prema njezinim riječima, pacijentima neće biti uskraćene zdravstvene usluge. 

– Liječnici će kao i protekla četiri mjeseca, za koje nisu primili plaću, do posljednjeg dana otkaznog roka pacijentima pružati sve zdravstvene usluge – poručila je dr. Boloban.

(Foto: Denis Leko)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments