fbpx

Promovisana nova zbirka poezije prof. dr. Edhema Muftića

2 min. za čitanje

Veliki broj prisutnih, kako iz Lukavca, tako i okolnih gradova, iskazao je poštovanje prema liku i djelu uvaženog prof. dr. Edhema Muftića, koji je u Centru za kulturu Lukavac, u četvrtak 9. novembra 2023. godine, promovisao zbirku poezije “Govor srca i duše 3”.

U pozitivnom i emotivnom ozračju, promotori zbirke koja govori o najdražima, prijateljima, sevdalinci i sevdalijama bili su profesori Munib Efendić, Dženita Memić i Mihad Sakić.

“Profesor Muftić ima taj jedan neuobičajen, kojim vlada nekoliko godina, odnosno – ovo je već treća njegova nova stara, takoreći, zbrika sa istoimenim nazivom, a novim nizom pjesama koji u postmodernoj književnosti imaju, zapravo, ono što nemaju ostale pjesme a to je tu rimu i po tome se i izdvaja”, naglasila je profesorica Dženita Memić.

“U ovoj zbirci profesor Muftić govori o ljudima koje možda nismo dovoljno spominjali u historiji, nismo se dovoljno bavili njima. To su, obično, neka nama poznata a, opet, uživo nepoznata lica o kojima smo možda slušali od očeva i majki, i generalno djedova, nena, ali jako je dobro prisjetiti se ko su ti ljudi koji su načinili neke čvrste temelje naše zemlje, Bosne i Hercegovine, …, koji zaslužuju da uđu u taj jedan povijesni poredak kao što je poezija profesora Muftića”, dodaje Memić.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments