Konzumirao očevu rakiju: Četverogodišnjak iz Tuzle imao čak 2,8 promila u krvi

1 min. za čitanje

Dječaka su, kako prenosi Oslobođenje, u alkoholiziranom stanju dovezli njegovi roditelji. Tokom prijema dječak nije mogao normalno hodati i pričati. No, nakon brzog i profesionalnog medicinskog tretmana, njegovo stanje se popravilo, te je ubrzo pušten kući.

Roditelji su ispričali i kako je došlo do toga da se dječak napije. Naime, s obzirom na to da je dječakov otac imao više litara rakije, ovo žestoko piće je uskladišteno u podrumu. Dječak je vidio kako otac pije rakiju, te odakle je donosi.

U subotu se dječak igrao ispred kuće i, prema priči roditelja, najvjerovatnije je otišao u podrum. Nije poznato koliko je rakije popio, niti koliko je dugo konzumirao ovo piće. Da je dječak pijan, primijetila je navodno njegova majka kada ga je pozvala u kuću.

Prema nekim podacima, postoji pripitost, pijanstvo, jako pijanstvo i alkoholna koma. Jako pijanstvo je kada čovjek ima više od 2,5 promila alkohola u krvi, kao što je imao i dječak. Da bi osoba bila u ovom stanju, potrebno je da popije dva litra vina ili 4-5 decilitara žestokog pića.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hik.živio mališa,ma rano si mi počeo jarane, ma kriv je otac što nije ostavio i meze pa se momče ne bi tako brzo napilo…..

Ma skupilo se djetetu pa da zaboravi na stalne probleme:)