Kontejneri za odjeću pun pogodak: Ugroženim donirane tone garderobe

1 min. za čitanje

Prema riječima Misima Gegića, direktora Srednjoškolskog centra, do sada je prikupljeno nekoliko tona garderobe koja je donirana socijalno ugroženim porodicama, ali i institucijama koje zbrinjavaju djecu i odrasle.

Odziv je iznad svih naših očekivanja. U početku smo garderobu dijelili socijalno ugroženim porodicama iz Hadžića, zatim smo poslali odjeću Zavodu Pazarić. Pošto se svakog dana sve više ljudi uključivalo u našu akciju, u saradnji sa humanitarnim udruženjima počeli smo prosljeđivati odjeću širom Bosne i Hercegovine, u Zenicu, Goražde, Višegrad…, naglasio je Gegić.

Jedna od školskih prostorija preuređena je i u nju se odlaže garderoba koja se pronađe u kontejnerima.

Često nađemo i pored kontejnera vreće sa odjećom jer naši sugrađani ostavljaju zaista mnogo stvari. Čak su nam slali i socijalno ugrožene sa biroa koji im se požale da nemaju šta obući i mi u tim slučajevima izlazimo u susret. Naši učenici učestvuju u ovom projektu i pomažu onima kojima je potrebna pomoć onoliko koliko mogu. Bilo bi dobro da se i ostali ugledaju na nas. Kada mi u ovako malom mjestu prikupljamo ovoliko odjeće, mogu zamisliti koliko bi to bilo u većim sredinama, istakao je Gegić.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Objava na nivou drugog razreda osnove skole! U kojem gradu je pokrenut ovakav vid donacije???

Garant u Sarajevu