fbpx

Komesar MUP-a TK nije čak ni prekršajno odgovarao

2 min. za čitanje
Štetu su platili građani

To su mu omogućili pripadnici MUP-a Tuzlanskoga kantona koji su obavili uviđaj zbog čega će protiv njih biti pokrenuta unutrašnja istraga. Disciplinski postupak, najvjerovatnije, bit će pokrenut i protiv komesara Mutapčića.

Stav federalnog tužioca je jasan. Policijski službenici koji su obavljali uviđaj na mjestu komesarove saobraćajne nesreće počinili su ozbiljne propuste koji su uticali na odluku da Mutapčić neće biti ni krivično niti prekršajno gonjen.

Alkotestiranje je, naime, umjesto na mjestu nesreće ili u Policijskoj stanici Zapad, rađeno u kabinetu komesara Mutapčića, gdje je, umjesto komesara, u balon puhao, saznajemo, Suad Ganić. Nakon toga, u zapisniku je navedeno da je uzrok saobraćajne nesreće to što je na komesarovom audiju, bez ikakvog razloga, pukla prednja lijeva guma. No, foto-dokumentacija potvrđuje da vještak MUP-a Tuzlanskog kantona nije govorio istinu. Prednja lijeva guma nije bila pukla ni nakon što je komesar sletio sa ceste.

Osim toga, službenici MUP-a su, očito, po naređenju komesara Mutapčića, naveli da šteta na vozilu iznosi 4.387 maraka. Račun nije smio biti veći od 5.000 maraka jer bi protiv komesara Mutapčića morala biti otvorena istraga u vrijeme kada se trebao kandidovati za drugi mandat. Stvarna šteta je, naravno, bila znatno veća. Vještak osiguranja je, naime, procijenio da je komesarovo slijetanje sa ceste prouzrokovalo štetu od 6.973 marke.

Treba napomenuti da su troškovi popravke plaćeni iz kantonalnog budžeta, mada je prema pravilniku MUP-a Tuzlanskog kantona štetu morao namiriti komesar Mutapčić. Zbog svega navedenog, ali i drugih propusta, do kraja augusta bit će zatražena revizija kompletnog slučaja, slučaja koji je zataškavala i kantonalna tužiteljica Danica Kovačević.

(SodaLIVE.ba/FTV/Autor: Omer Hasanović)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

OVO JE BOSNA

Ovo je Bosna – Ovo je kanton TK – Ovdje združeno vladaju SDP i SDA .
Nakon koole za smjenu odmetnutog direktora Turističke zajednice Almazage Ćatovića ( odmetnut jer je to bio Ministar iz reda SDP -a , a sada kad se osjetio visoko – i prestao da sluša maticu stranku valja mu iz kola – mada se opire – jer ih poznaje ).
Sad se kolo plete oko prvog čovjeka MUP-a TK.
Žalosno – umjesto da se promjene čine u brojkama nezaposlenih ,u povećanju društvenog bruto proizvoda i standarda ,… ovdje se strateški zauzimaju fotelje , Nadzorni odbori i sl.
Elem ,šta ste dobili ? Ništa -osim poskupljenja struje i svega što ona vuče za sobom .

A onda bozije sirene zaustavljaju promet,
i semafori nastoje da
svijetle sto manje,
stranci(nedim mutapcic),samo stranci,
koracaju ravno
i zivot se smiruje kao
mlijeko u casi

AZRA-Branimir Johny Stulic

Mi smo ih birali nek nam je treba nam jos.

Mamu li im lopovsku

Ma jebem(cenzurisano) mu ja mamu zapišite ip adresu,pa nek mi dođe na vrata(ili kolege koje puše mito).Počeo bi da psujem i državu,ali ću se ipak suzdržati,jer da je komuna na vlasti ovo bi bio goli otok,a što se vas tiče gospodine Pušatliću,ako ste vi zakon,onda su lopovi vlast,mada to nije daleko od istine.Dohakat ćemo mi vama uskoro…Doći će i taj dan j… vas Lukavac j… vas j… j… vas on………………………………..

Valjda bi komesar MUP-a trebao da bude neko ko ce biti olicenje normalnog ponasanja, a ne seljak koji samo iskoristava tu poziciju. Svakom se moze desiti ali nek bar odgovara za svoja sranja jbm mu mater.

Kakvi smo “mi” takvi su nam i “vladari”

Neštotim policiju, političare, ale evo ovdje je priča o našem Mutapčiću i njegovim policajcima. Ne bi se ovo dešavalo da nije 99% naroda iskvareno a skoro niko to neće priznati. Svakom su drage pare, svako dođe u iskušenje, policajac neće uzet ako mu ti neponudiš, ali jbg. bolje njemu 50 KM nego 300 KM kazne, mjesec zabrane itd.

Ja ne razumijem zasto napade ovog gospodina… pa nije on nista kriv… Kriv je alkohol u njegovim venama…haha