Otkrivamo ko se krije iza oglasa “Radim besplatno, moja hrana”?

1 min. za čitanje

Na telefon se uredno javio muškarac, ozbiljnog glasa nas upitavši šta nam treba. Nakon pitanja o oglasu, čovjek je potvrdio da se radi o ozbiljnoj ponudi te da nije riječ o šali.

U daljnjem razgovoru saznali smo da se gospodin koji je objavio oglas zove Smiljan Marić iz Tuzle, te da je po zanimanju apsolvent hemijske tehnologije. Dugo je vremena pokušavao da pronađe posao, pisao je brojne ponude i pokušao na raznim adresama. Nažalost, sve je bilo uzalud.

Stoga je odlučio da pokuša na ovaj jedinstven način, objavivši oglas u kojem traži samo posao, pa makar i bez primanja i toplog obroka.

Samo da se radi – naglasio je u telefonskom razgovoru za Aura.ba portal.

Obećali smo Smiljanu da ćemo njegovu priču objaviti i na našem portalu, u nadi da će se zainteresovani javiti i pomoći ovom čovjeku da konačno osigura koricu hljeba.

Nažalost, ova priča još jednom potvrđuje teško ekonomsko stanje građana u našoj državi, te koliko je ustvari teško doći do posla. Siromaštvo je teška muka, pa se građani na razne načine dovijaju kako bi sebi obezbjedili egzistenciju.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da bogda nasao posao kao hemicar, i zaradjivo vise nego politicari..
Bolje djaba lezat nego djaba radit, ali ne mozes lezat i cekat da ti neko bolje pokaze

Smiljane prijatelju sve je to dobro samo da nisi moj broj tu stavio 😀

Eh moj drugar dobro si to napisao samo si zaboravio još ubacit stavku da častiš sa 20 000 KM onog ko te zaposli. ….Znaš već kako to ide….