fbpx

Ko je sutkinja Miletić: Karijeru započela u Lukavcu…

2 min. za čitanje

Ramo Brkić je osumnjičen za davanje dara ili drugih oblika koristi, kao i Senad Šabić, a sutkinja Miletić za krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona od strane sudije.

– Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati u svojstvu osumnjičenih te donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Inače, Miletić je za mart imala zakazana tri suđenja, a jedno je 30. marta bivšem MMA borcu Ajlinu Ahmiću koji je osuđen na godinu zatvora zbog šverca kanabisom, ali je uložio žalbu Apelacionom odjelu Suda BiH.

Za Miletić su se i ranije vezale različite priče, te je protiv nje podnesena tužba zbog neplaćanja rata za stan koji je kupila 2005. godine, a u međuvremenu i prodala.

Ona je 2010. godine optuženog Miloša Stupara za genocid u Srebrenici 1995. godine oslobodila, a prvostepenom presudom bio je osuđen na 40 godina zatvora.

Na teret joj se stavljaju i prijetnje upućene jednoj tuzlanskoj tužiteljici koja je sina sutkinje Miletić optužila za nanošenje lakših tjelesnih povreda.

KO JE AZRA MILETIĆ

Rođena je je rođena u Jajcu 1953. godine. Diplomirala na Pravnom fakultetu  Univerziteta u Sarajevu 1976. godine, a nakon pripravničkog staža i položenog pravosudnog ispita 1.4. 1978. godine imenovana je za sutkinju Opštinskog suda u Lukavcu. Radila u Tuzli kao sutkinja, privatni advokat.

U novembru 1985. godine imenovana je za sutkinju Višeg suda u Tuzli (sada Kantonalni sud), gdje je radila na poslovima prvostepenog, a zatim drugostepenog  krivičnog referata. U ratnom periodu (1992.-1995.) imenovana je u Vrhovni sud Republike Bosne i Hercegovine.

Od 2000. do 2004. godine radila je, kao zamjenik tužioca, u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli. Za vrijeme tužilačkog mandata bila je član Predsjedništva Udruženja tužilaca Federacije BiH.

07.10.2004. godine imenovana za sutkinju Suda Bosne i Hercegovine, prvo na prvostepeni krivični referat, a zatim, 2005. godine raspoređena u Apelaciono krivično odjeljenje, gdje i sada obavlja sudijsku dužnost.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cudno, pa zar i Lukavcani uzimaju mito?!

Nemogu vjerovat pa kod nas je sve pošteno od opstinara pa nadalje,ovo je podvala neka.Vidi joj se na faci da je postenjacina i da nikad nebi uzela mito:)

filijala stara kanta!!

Šta vi uopšte znate o sutkinji MIletić , idioti. Ona svoj posao radi profesionalno, a to možete vidjeti po presudama koje je donosila. Nije ukinula presudu ovome za genocid, nego je postupak vraćen na prethodni nivo, zbog primjenjivanja pogrešnog zakona. A vi, koji vazite o poštenju, opštini itd, upitajte se šta vi sa svojim životom radite i na koji ste način išta doprinjeli BiH osim primitivizma. Ova žena je bila 15 godina prije rata i sačekajte da probaju dokazati, ovo što su joj vjerovatno namjestili..

Ne kenjaj

Ma pritisak na sudstvo, zasmetala je nekome bitnom i ode joj karijera!Najvjerovatnije će biti optužba bez osnova ali mrlja će joj ostat.

Kod nas je svima nesto namjesteno i svima je politicki namontiran proces i zato nam cvjetaju ruze tokom cijele godine!?
Ma nemojte biti lakovjerni, pa svi znaju da sudstvo i tuziteljstvo ne rade svoj posao za koji su placeni bolje nego na zapadu upravo radi uzimanja mita i priklanjanju politicarima, kojima bi visoke plate trebelo da ovo preventiraju. Ali svi znamo da to jos vise utice na ljudsku pohlepu i daj jos, pa daj jos, pa daj jos…
Mislim da je kriva, jer po narodski receno, gdje ima dima ima i vatre. Narod je ovu izreku davno izmislio i fercera vec vijekovima i pokazala se 100% tacnom.
A to sta je tko doprinio BiH je vec sama cinjenica da zivimo u ovakvoj uredjenoj drzavi, gdje je nacionalizam, nepotizam, mito, korupcija, itd sasvim normalan je dovoljan razlog da doprinesemo BiH sto mi uopste i pored toga tolerisemo i dalje zivimo ovdje i placamo PDV. tacka nema vise. (komentar na Y i zamolio bih administratora Soda live da uvredljive komentare poput ovog od Y za rijec “idioti” ne odobravaju jer nije prikladno, jel tako?!).
Ugodan dan svima…