fbpx

JP “Rad” Lukavac: Obavještenja za građane

2 min. za čitanje

JP “Rad” Lukavac izdao je obavještenja za građane u vezi sa odlaganjem krupnog otpada u Lukavac Gradu kao i odlaganjem pepela. Obavještenja prenosimo u cjelosti.

Odlaganje krupnog otpada u Lukavac Gradu:

Obavještavamo građane-korisnike usluge odvoza kućnog smeća, da će se u periodu od 13.11.2023.g. do 17.11.2023.godine vršiti odvoz krupnog otpada na području Lukavac Grada. Mole se građani da krupni otpad odlože pored kontejnera za kućno smeće. Za individualne stambene objekte u ulici Kulina bana punkt za prikupljanje otpada biti će prostor bivše pijace, u ul. Milerova preko puta Vile, u ul. Slatine kod bazena.

Krupnim otpadom se smatraju: dijelovi namještaja, kućanski aparati, sanitarni uređaji i sl. Korisnici koji ne odlože krupni otpad na gore navedeni datum dužni su o svom trošku platiti odvoz krupnog otpada.

Napomena: U krupni otpad ne spada, građevinski materijal, šut, i sl. i isti će se voziti po zahtjevu i o trošku vlasnika.

Odlaganje pepela:

Na osnovu člana 124. Odluke o komunalnom redu na području Općine Lukavac propisano je da se kućnim smećem ne smatraju: zemlja, otpaci i ostaci građevinskog materijala, šljaka, podrumsko, dvorišno i tavansko smeće u većim količinama, namještaj i stolarija, kao i drugi krupni otpaci koji nastaju u procesu industrijske, zanatske, građevinske, poljoprivredne ili druge proizvodnje i sekundarne sirovine.

Obavještavamo korisnike da je odredbama Odluke o komunalnom redu i Ugovora o pružanju usluge odvoza kućnog smeća utvrđeno da, ukoliko kućno smeće sadrži manju količinu pepela, isto se mora upakovati u plastičnu vreću, kako bi se spriječili tehnički problemi na vozilima koje uzrokuje pepeo u rasutom stanju.

Počev od 01.11.2023. do kraja ložne sezone (30.04.2024.godine) Javno preduzeće za komunalne i zanatske usluge „RAD“  d.o.o. Lukavac vršit će isključivo odvoz pepela od sagorijevanja ogrjevnog materijala koji je propisno upakovan od strane korisnika usluge.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa na naveden datum cjeli Lukavac treba da promjeni namjestaj sto nebi bilo svaki dan odvoz krupnog otpada doduse slab vozni park jer vise su kamionu u kvaru nego stobodvoze otpad