fbpx

Jednomjesečni pritvor za sedam osoba zbog snošaja sa nemoćnom osobom

2 min. za čitanje
Kantonalno tužilaštvo TK

Selmira Čelebića ( rođen 1987. godine nastanjen u Živinicama), Sabahudina Mazića ( rođen 1983. godine nastanjen u Živinicama), Armina Ibriševića (rođen 1989. godine nastanjen u Živinicama), Asima Ferhatbegovića (rođen 1988. godine nastanjen u Živinicama), Aldina Beširovića ( rođen 1988. godine nastanjen u Živinicama), Besima Hurića ( rođen 1990. godine nastanjen u Živinicama) i Eldara Klopića (rođen 1990. godine nastanjen u Živinicama), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo-Spolni odnošaj s nemoćnom osobom- iz člana 204. stav 3 Krivičnog zakona FBiH, nad petnaestogodišnjom maloljetnicom.

Za osumnjičenog Selmira Čelebića postoji osnovana sumnja da je osim pomenutog krivičnog djela počinio i krivično–Silovanje- iz člana 203. stav 5 u vezi sa stavom 1 i 2 u sticaju sa krivičnim djelom –Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga-iz člana 239. stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakona FBiH, a osumnjičeni Sabahudin Mazić i krivično djelo –Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga- iz člana 238. stav 1 Krivičnog zakona FBiH u sticaju sa krivičnim djelom –Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga-.

Radi nepostojanja zakonskih razloga nije stavljen prijedlog za određivanje pritvora za osobe sa inicijalima F.J, R.E i N.M.

Istraga je u toku.

Odjel za odnose s javnošću
Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Super. Ažurni su u TK sudu. Nadam se da ce dobiti odgovarajuće kazne za počinjeno djelo. Pohvale i za puna imena i prezimena počitelja ovog sramotnog i bolesnog čina. Koji su usput rečeno balavci od 20-tak godina i malo vise. Htjeli su dokazati da su face i da mogu uciniti sta hoće , a hvala Bogu ima neko i iznad njih. Valjda se nauče pameti nakon pritvora , saslusanja , zatvora i sramote.

Bravo!Samo puna imena i prezimena!Još kad bi počeli i slike objavljivati možda bi monstrumi poput ovih malo smirili svoje nenormalne strasti i došli pameti!