fbpx

Javni skup neformalne grupe ”Udar” će obezbjeđivati policija i redari

3 min. za čitanje

Međutim, neformalna grupa ”Udar” čiji je osnivač Aldin Širanović najavila je svoj javni skup od 17:00 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla.

Pozivamo sve istinske sljedbenike pokreta, kao i akademike i sindikate uništenih firmi, nevladine i vladine organizacije, kao i predstavnike RVI, ODB-a. Biće prezentiran proglas za narod Federacije BiH, kao i vizija i koraci daljeg djelovanja grupe u cilju riješavanja postojeće situacije. Svaki pojedinac će moći predložiti konkretan prijedlog napismeno za podnošenje Skupštini TK, izbora kandidata vd kantonalnog premijera u periodu od narednih 6 mjeseci. Svi koji su stranački opredjeljeni, te mafijaši i tajkuni nisu dobrodošli Hvala” – stoji napisano na Facebook stranici grupe “Udar”.

Također je navedeno kako će ovaj ‘javni skup pratiti maksimalno policijsko obezbjeđenje kao i određen broj redara.

Da cijela novonastala situacija kako u našem kantonu tako i u FBiH nije žalosna ovo bi u najmanju ruku bilo smiješno i komično. Kako sada stvari stoje Skupština TK će sa dvije strane dobijati određene zahtjeve od predstavnika građana, demonstranata, odnosno naroda. Plenum građanki i građana TK već je ostvario komunikaciju sa Skupštinom TK, a održan je i sastanak na kojem su upućeni određeni prijedlozi prema Skupštini TK od strane Plenuma koji su uzeti u razmatranje.

Danas od 17:00 sati javni skup će organizovati i neformalna grupa ”Udar” koju predvodi ”kompromitovani” Aldin Širanović koji ne podržava rad Plenuma u čijem radu prema njegovim riječima učestvuju osobe iz političkog života i tajkuni.

Širanović je izgleda brzo zaboravio povike nekoliko hiljada demostranata “Pustite Aldina” i “Svi smo mi Aldin”.

Niti jedan od sedam održanih Plenuma (javnih radnih sastanaka građanki i građana TK) nije obezbjeđivala policija kao ni redari. Javni skup neformalne grupe “Udar” u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla će pratiti policijsko obezbjeđenje.

Hoće li zaista policija obezbjeđivati ”javni” skup neformalne grupe ”Udar” koju predvodi Aldin Širanović koji za sebe kaže da je jedini legitimni organizator protesta u kojima je povrijeđeno na desetina policajaca?

Prvo pitanje koje su postavili pojedini članovi grupe “Udar” je “Ko plaća korištenje Kristalne dvorane u Hotelu Tuzla” odgovor naravno nisu dobili.

Odgovore na ovo i mnoga druga pitanja ćemo saznati danas od 17:00 sati.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

” jedini legitimni organizator ” …..

Placa gospodin Radonja!

Jadni mi sa ovom dvojicom 🙁

Očito da ovdje nešto smrdi…..i to dobro smrdi…..