fbpx

Izetbegovićev saradnik organizovao napad na Vučića?

1 min. za čitanje

Prema tim informacijama, Asim je saradnik lidera Bošnjaka Bakira Izetbegovića, a za incident u Srebrenici okupio je grupu kriminlaca koja je bliska Naseru Oriću, koga Beograd traži zbog ratnih zločina nad Srbima.

Srpske službe bezbjednosti imaju i snimke i fotografije iz Srebrenice koje dokazuju da je Asim S. i direktno učestvovao u napadu na Vučića.

Na jednoj od njih se vidi kako on, obučen u vojnu uniformu i sa beretkom na glavi, baca kamenicu na delegaciju i Vučića.

Na drugoj fotografiji Asim S. je snimljen prije početka obilježavanja godišnjice zločina u Srebrenici.

Prema ovim informacijama Asim S. je u stranci zadužen za “poverljive poslove”, odnosno veze sa sarajevskim podzemljem, saznaje “Blic”.

Do ulaska u politiku sarađivao je i sa nekadašnjim vođom kriminala u Sarajevu Ramizom Delalićem Chelom, koji je 2007. godine ubijen u Sarajevu.

U ubistvo Chele navodno je bio umiješen i Naser Keljmendi sa Kosova, ali i mnogo uticajnih ljudi u BiH.

Asim S. na svojim profilima na društvenim mrežama sam navodi da je tokom rata bio dobrovoljac Vojske BiH (u čijoj je uniformi i bio u Srebrenici) i da je dva puta ranjavan.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

koja ste vi govna od portala stid me sto nosite ime soda. prenosite tabloidne informacije cetnicke strane *** puracic ***

Gori ste od Kurira. Budite makar jednom na strani ovog jadnog napacenog naroda !!!!!!
http://depo.ba/clanak/133690/covjek-sa-slike-nije-nikakav-asim-s-niti-je-funkcioner-sda

Blic je glasilo paradržavnih obavještajnih struktura Srbije zadužen za dezinformisanje,propagandu i manipulaciju.Zašto bi iko ozbiljan prenosio “saznanja”takvih glasila je pitanje moralnosti i zdravog razuma.Popuniti prostor portala svakakvim smećem samo da bi bili “aktuelni i u toku” nije ni moralno ni pametno.Ali eto bitni su klikovi i marketing i zarada od istih.To nas onda ne obavezuje da budemo moralni ni odgovorni prema javnosti.Važne su dakle pare ali dugoročno to nije pametno a možda ne bude ni isplativo.Može se i ne klikati,ne podcjenjujte pamet onih koji to čitaju.

Sramite se…kakva je ovo četnička propaganda,fuj