fbpx

Izetbegović se izvinuo za nevine žrtve ARBiH

2 min. za čitanje
Bakir Izetbegović

On je rekao da je poboljšanju atmosfere doprinijela i posjeta predsjednika Srbije Borisa Tadića Srebrenici, ali i puštanje Ilije Jurišića na slobodu.

“U smjeru normalizacije odnosa između BiH i Srbije trebalo bi nastaviti, dogovorima, usvajanjem nekih novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja između dve zemlje, poput pitanja granica, a jedan od koraka trebalo bi da budu i uzajamne posjete visokih zvaničnika Srbije i BiH”, rekao je Izetbegović u emisiji “Kažiprst” RTV B92, koja će biti emitovana u ponedjeljak.

Upitan koliko se odnosi Srbije i Hrvatske reflektuju na BiH, Izetbegović je rekao da ima uticaja i da su nekada Beograd i Zagreb “imali pogubno loš uticaj”, ali da danas se osjeti boljitak.

“Predsjednik Srbije Boris Tadić smiruje odnose u BiH, a predsjednik Hrvatske Ivo Josipović naročito smiruje i na najbolji način se brine o Hrvatima u BiH”, rekao je Izetbegović.

On je dodao da se nedavno u Dubrovniku susreo sa Josipovićem, koji mu je prenio da će sa Tadićem “razgovarati u nekoj mjeri i o BiH”.

“Josipović je jako zainteresovan za stabilne odnose u BiH. Da smo se 1992. snažno suprotstavili ratu ne bi stradalo stanovništvo. Pola Hrvata nedostaje u BiH, to je rezultat glupe politike, glupog dogovora iz Karađorđeva. Hajde da ovog puta budemo pametniji”, rekao je Izetbegović, koji se izvinio za svaku nevinu žrtvu Armije BiH.

(SodaLIVE.ba/SRNA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments