Izaberite svog doktora porodične medicine

29. Avgusta 2011.
1 min. za čitanje

 Izbor vršite u JZU Domu zdravlja, odnosno ordinaciji koja je najbliža mjestu vašeg prebivališta, popunjavanjem propisanog obrasca kojeg preuzimate u ordinaciji doktora kojeg birate za svog porodičnog doktora. Svog porodičnog ljekara birate na period od najmanje godinu dana.

Na ovaj način će se unaprijediti odnos pacijenata i ljekara, te će zdravstvena usluga biti još bolja.Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona u putilo je poziv građanima da odaberu svog porodičnog ljekara. Poziv je otvoren 1. juna ove godine i trajaće do 30-tog septembra. Do sada se pozivu odazvalo 40.000 ljudi.

Većina građana je izabrala ljekara koji ih je i do sada liječio. Oni koji su tražili promjenu, učinili su to zbog mjesta prebivališta.Koncept porodične medicine, u okviru kojeg ljekari i građani svakodnevno unaprjeđuju svoj odnos, na našem području se razvija posljednjih deset godina. Odlukom koju sada načine, građani su izvršili izbor ljekara za najmanje godinu dana.

(SodaLIVE.ba/RTVTK)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koga ba izabrati kad dole niko neradi ono za sto je placen…..a o nedostatku lijekova da i nepricamo….

ajd dajte listu koji doktor je u kojoj stranci pa da biramo. 🙂

jA SSAM VEC IZABRAO U lUKAVCU nERMINA SRCE DRAGO VEOMA DRAGA I LJUBAZNA ZENA POZDRAVLJAM JE A TESKO ONOM KO ODE DOK POZZ I SVIMA SRETAN BAJRAM ..

cula sam da je produzena registracija za porodicnu da li je tacno????

imam one papire kod kuce ali nisam predala,da li sam okasnila?????