Isplata penzija počinje 4. januara

1 min. za čitanje

Koeficijenti za isplatu mirovina ostaju nepromijenjeni, odnosno iznose 1,65 za redovite te 1,485 za mirovine koje se financiraju iz proračuna Federacije BiH, stoji u saopćenju.

Iz tog zavoda ističu kako se očekuje da će uplata potrebnih sredstava za povlaštene penzije od strane Ministarstva finansija Federacije BiH stići na vrijeme. Najniža i najviša penzija ostaju nepromijenjene, tako da najniža redovna penzija iznosi 296 maraka, a najviša 1975 maraka.

U saopćenju se također navodi kako su 20. decembra u Travniku otvorene nove prostorije Kantonalne administrativne službe Federalnog zavoda MIO Srednjobosanskog kantona. Prostorije su svečano otvorili predsjednik Upravnog odbora Zavoda Marinko Petrić i direktor Zavoda Zijad Krnjić. Riječ je o savremenim prostorijama u kojima će zainteresiranima biti omogućeno lakše i brže dobivanje svih potrebnih dokumenata i usluga.

Federalni je zavod u objekt investirao 2.623.015,99 maraka. Izgradnja novih objekata bila je potrebna iz više razloga, ali kao osnovni navodi se činjenica da su dosadašnji prostorije u kojima su bile smještene službe Zavoda bili ruševni te je prijetila opasnost i od urušavanja, a uslovi za rad bili su gotovo nemogući, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sta ce penzija penzionerima za novu godinu, vazno je da su dobili na vrijeme prije prvog kad su bili izbori, da mogu ici glasati za lopove a novu godinu nek docekaju sa krompirom u rerni ako i njega mognu kupit. Dbogda pocrkala ova vlast i stara i nova sta rade sa ovog jadnog naroda.

e to je ta koalicija …. SDA i SBiH i HDZ u FBiH…. nek su oni koji su i zaduzeni za isplatu penzija sebi uzeli po 500 da mogu slavit kako treba i kako zele a ostali narod ko .ebe….

e zato hvala Bogu pa ide nova Koalicija i Vlada… pa cemo vidjet sta oni imaju da ponude …

Joj, kakva koalicija? Ha stara ha nova ha ovakva ha onakva, ljudima treba penzija,…bas me zanima hoce li moj babo redovno dobijat penziju novom koalicijom, hmmm, bah me interesuje….