fbpx

IMEL realizovao trodnevnu konferenciju “Tech Days”

3 min. za čitanje

Trodnevna konferencija “Tech Days”, održana u Splitu, u organizaciji kompanije IMEL, okupila je predstavnike vodećih svjetskih tehnoloških kompanija kao što su Lenovo, Kaspersky, Vertiv, Fortinet, D-link, Microsoft. Tema konferencije bila je usmjerena na primjenu umjetne inteligencije, pametnu IT infrastrukturu i sigurnosne prijetnje.

Konferencija je privukla stručnjake iz industrije informatičke tehnologije i ponudila im priliku da razmjenjuju iskustva i razgovaraju o najnovijim tehnološkim trendovima. Učecnici su imali priliku sudjelovati u nizu predavanja i radionica koji su se bavili različitim aspektima tehnologije.

Jasmina Džambić, iz kompanije IMEL, otvorila je konferenciju i naglasila kako konferencija “Tech Days nije samo skup tehnoloških entuzijasta; to je prilika za stvaranje mostova između regije i globalnih lidera u tehnološkoj industriji. Na ovom događaju ćemo istražiti najnovije trendove i inovacije koje oblikuju budućnost IT sektora.”

Primjena umjetne inteligencije bila je jedna od glavnih tema konferencije. Učesnici su raspravljali o tome kako AI može transformirati različite industrije i unaprijediti poslovne procese. Gosti predavači profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Splitu i stručnjaci iz oblasti AI Saša Mladenović i Goran Zaharija održali inspirirajuće predavanje o potencijalu AI-a za unaprjeđenje poslovanja i poboljšanje korisničkog iskustva.

Pametna IT infrastruktura također je privukla veliku pozornost na konferenciji. Vertiv, lider u oblasti upravljanja energijom i IT infrastrukturom, predstavio je svoje najnovije rješenje za učinkovito upravljanje data centrima i energetskim resursima. Predstavnici tvrtke D-link govorili su o pametnim mrežnim rješenjima koja omogućuju brzu i sigurnu povezanost.

Kako se sigurnosne prijetnje sve više razvijaju, Fortinet i Kaspersky predstavili su svoje napredne alate za zaštitu mreža i podataka. Panel rasprave i radionice na ovu temu pružile su sudionicima priliku da saznaju najbolje prakse za obranu od cyber prijetnji. Posebanu pažnju su iskoristili da kažu kako je ljudski faktor i loš edukacija uposlenih u organizacijama jedan od glavnih faktora koji ugrožavaju sigurnost unutar uganizacije. Rješenja kao što su Automated Security Awareness Platform predstavljaju platformu za učenje koja unaprjeđuje razumijevanje korisnika u zaštiti od prijetnji, zloupotrebe ili gubitka poslovnih podataka.

Sudionici iz Microsoft-a i kompanije IMEL su predstavili nova rješenja koja mogu povećati produktivnost u poslovanju svake organizacije sa fokusom na cloud rješenja i upravljanje dokumentima.

Jedno od glavnih predstavljenih rješenja bila je Lenovo SDI pametna i održiva IT infrastruktura. Kroz svoje napredne servere i rješenja za pohranu podataka, Lenovo je naglasio svoju predanost poticanju energetske učinkovitosti u data centrima. Ova inovativna tehnologija omogućuje organizacija da smanje troškove energije i istovremeno podrže održivost.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Uh. Osvjetlajte obraz momci.