fbpx

Gorivo u FBiH danas ponovo pojeftinjuje

1 min. za čitanje

To se odnosi na sve vrste derivata, odnosno dizel i benzine i bit će to treće smanjenje cijena derivata u posljednje četiri sedmice u FBiH, rečeno je Feni u Udruženju prometnika naftnih derivata Privredne komore FBiH. U kojem iznosu će cijene biti smanjene, kako se ističe, zavisi od odluka distributera.

Zbog obavezujuće primjene odredaba Zakona o unutarnjoj trgovini u Federaciji BiH, po kojima se maloprodajne cijene moraju zaokruživati i iskazivati prema važećim apoenima novčanica u BiH, korekcija, odnosno smanjenje cijena se mora iskazati u fiksnom iznosu, najmanje za pet feninga.

S obzirom na to da je obaveza prometnika naftnih derivata podnijeti prijavu promjene cijena četiri dana prije nadležnom Federalnom ministarstvu trgovine, iz Udruženja ističu da su zahtjevi za smanjenje cijena podneseni tokom protekle sedmice, tako da se na većini benzinskih pumpi u FBiH nove cijene naftnih derivata mogu očekivati već od danas.

Također se naglašava da je u proteklim danima došlo do smanjenja cijena i na maloprodajnim tržištima u zemljama okruženja.

 

(SodaLIVE.ba/Fena)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To se samo zavrsi na prici a niko ne pojeftnuje..
ja kad stanem s kolima naspem za 10KM pise izdato Litara 4..dakle samo se prica o pojeftinjenju a ostaje isto dakle sve je to suplja prica ..

daj boze.privatnici cekaju zadnju opomenu pa tek onda snize.deru dok mogu.

Gorivo poskupi na 2.55 – autobuska karta poskupi,
gorivo pojeftini na 2.40 – autobuska karta ista,
kad gorivo opet poskupi na 2.55 – autbuska karta opet poskupi