Gdje će ljetovati ministri?

2 min. za čitanje

vladaMinistri u Vladi Tuzlanskog kantona tvrde da ne troše puno novca na ljetovanja i da sa porodicama uglavnom ne odlaze na luksuzna putovanja.

Prosječna mjesečna plata ministara trenutno iznosi oko 2 hiljade i 5 stotina KM, dok je prosječna plata radnika u Bosni i Hercegovini 7 stotina KM. U svakom slučaju njihova skromnost nije posljedica nedostatka novca, dok je većnina ljudi u našoj zemlji, ipak, primorana da spas od ljetnih vrućina nađu na okolnim kupalištima.

-Sead Mujanović, ministar za obnovu, razvoj i povratak u Vladi TK, kaže da predhodne dvije godine nije nigdje ljetovao, zbog izgradnje porodične kuće. Dodaje, da je ranijih godina ljetovao u Drveniku sa porodicom. A što se tiče troška, kaže da, ne ljetuje u privatnom smještaju, te njegova supruga sprema doručak, ručak i večeru.Amir Fazlić predsjednik Skupštine TK

-Asim Musić, ministar zdravstva u Vladi TK, zbog ličnih obaveza također neće ići na ljetovanje ove godine. Često posjećuje rodbinu u inostranstvu, a odlazi u zemlje okruženja. Ne troši puno novca na ljetovanja.

-Zoran Milić, ministar trgovine, turizama i saobraćaja u Vladi TK, ljeto će provesti u vikendici na Majevici sa suprugom i unučićima.

-Sead Bećirović, ministar finansija u Vladi TK, ljetuje na Jadranu, ali ove godine planira Tursku.

-Mirzeta Hadžić-Suljkić, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, je odmor provela od Neuma, ne pati od luksuznih odmorališta, treba joj odmor od svakodnevnice.

(TVSlon/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar