fbpx

Gadžo nakon smjene: Gutić se želio riješiti mene, ali SIPA treba da uđe u RMU Banovići

3 min. za čitanje

Na mjesto Gadže imenovan je danas Husein Topčagić, a Gadžo je u izjavi za NAP kazao da je Gutić ovim potezom želio se riješiti ne ministara DF-a, nego njega lično.

– Cilj je zaštiti kriminal koji su pravili svih ovih godina i ovo što je još ostalo malo da opljačkaju. To je jedini cilj i danas su postavili vjerovatno čovjeka koji će sve to da poravna. Glavna krađa se dešava u RMU Banovići. Gore se svaki dan stotine hiljada mraka trpa u privatne džepove i ja sam pokrenuo određene procedure i dao dokumentaciju nadležnim organima – kaže Gadžo.

Inače, danas su u Vladu Tuzlanskog kantona osim Topčagića, imenovani i Ivana Kulić, ministar pravosuđa i uprave, Izet Jagodić, ministar obrazovanja i Danijela Simić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak.

Ostala ministarstva u Vladi TK popunili su isti ministri koji su jutros i smijenjeni. Tako je ponovo Hasan Ferhatović izabran za ministra prostornog uređenja, Jakub Suljkanović je ministar finansija, Srđan Mićanović je ministar industrije, energetike i rudarstva, Edin Ajanović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Elvis Bektić ministar zdravstva i Fahrudin Skopljak ministar za boračka pitanja.

Gadžo napominje da neće odustati od borbe protiv kriminala, ali je pozvao i druge organe u državi da se uključe u rasvjetljavanje kriminala u Tuzli.

– U ovo se svi trebaju uključiti i državni organi, prije svih SIPA-a treba da ispita poslovanje u RMU Banovići. To je jedan nevjerovatan kriminal koji se dešava. Premijer Gutić i njegov mentor Mirsad Kukić rade zapošljavanje svojih rođaka, prijatelja, poznanika u sve javne institucije u TK. Od Kliničkog centra, pa dalje. To je klasični kriminal, i oni ponižavaju građane Grada Tuzle i TK – istakao je Gadžo.

On je potcrtao da se boji samo Boga i nikog drugog.

– Oni se mene trebaju bojati, jer ja živim pošteno,  a oni su ti koji trebaju odgovarati pred pravdom. Radi se o višemilionskom i višegodišnjem kriminalu. Neka oni misle o tome. Ja još danas mogu dati izjavu, a sutra neću smjeti medijski istupati. Dao sam sve od sebe u ovih nepunih pet mjeseci – dodao je Gadžo, potcrtavajući još jednom da je cilj svega zaštiti postojeću krađu i kriminal koji su radili i da žele opljačkati što je ostalo od ove države.

Inače, Gadžo je vrlo transparentno u ovih nepunih pet mjeseci govorio o kriminalu, nepotizmu i drugim nečasnim radnjama u TK, što je na kraju rezultiralo i hapšenjima, čak i lica iz policije.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments