fbpx

Esmiru Buljubašiću (22) potrebno 500.000 KM da pobijedi leukemiju!

1 min. za čitanje
Esmir Buljubašić
Esmir Buljubašić

Doktori UKC-a Tuzla dijagnosticirali su mu leukemiju, te je potrebno 500.000 KM za presađivanje koštane srži u inozemstvu.

“Njegovo liječenje je i započeto u februaru 2012. godine na UKC-u Tuzla, agresivnom polihemioterapijom. Obzirom da prepuručena i pružena terapija u BiH, nije dovela do izlječenja, ljekari jedini izlaz iz trenutne situacije vide u podudarnoj alogenoj transplantaciji koštane srži (ćelije donira podudarni nesrodni donor) koja se može uraditi samo van granica BiH, obzirom da u BiH ne postoji banka koštane srži. Sama transplantacija koštane srži košta cca 250.000 eura. To je nažalost jedina šansa za njegovo izlječenje, jer hemoterapije samo kratkoročno drže njegovu bolest pod kontrolom.” – kazao je Esmirov otac, Zaim Buljubašić.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje i velikog srca da zajedno pomognemo našsem dragom prijatelju, rođaku, poznaniku i sugrađaninu da u što kraćem roku sakupimo novac i da pomognemo na bilo koji način da nam se naš dragi Esko što prije vrati zdrav i nasmijan svojoj porodici i prijateljima.

Za čitav tok akcije pratite Facebook grupu: http://www.facebook.com/groups/379569042106513/

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments