Ermin Jusufović, Damir Halilagić i Nermina Ćosićkić najbolji sportisti sa lukavačke opštine

24. Decembra 2010.
5 min. za čitanje
Ermin Jusufović / Foto: SodaLIVE.ba

Cilj manifestacije je promocija najboljih sportista iz ovog dijela BiH i sumiranje sportskih rezultata ostvarenih u ovoj godini.Stručni žiri kojim je predsjedavao doc.dr.sc. Edin Osmanbegović, a koji pored njega čine Salko Zildžić, Mara Lakić, Lejla Dizdarević, Vinko Galušić, Esmir Kukić, Mirsad Halilagić i Nermin Kasumović sekretar žirija, dodijelio je priznanja u kategorijama kadeta, juniora, seniora, trenera, ekipa, sportista u invalidnom sportu.

Prema odluci žirija titula najbolje sportiskinje u Tuzlanskom kantonu za 2010.godinu pripala je Merimi Softić, članici KBS “Tuzla Sinbra”, dok je za najboljeg sportistu proglašen Igor Emkić, član KBV “Flek Tom Cat”.

Merima Softić, članica KBS “Tuzla Sinbra”, nakon deset godina, od kako je osvojila prvu medalju na nekom velikom takmičenju, uspjela je ostvariti do nedavno nedosanjani san. Na 20. Svjetskom seniorskom prvenstvu u karateu, koje je održano u Beogradu, “Čelična Meri”, kako su je kolege od milja prozvale, osvojila je bronzanu medalju. Bronza iz Beograda je prva medalja sa svjetskih prvenstava koju je u BiH donijela jedna karatašica. Pored medalje, koja je, kako sama ističe, kruna njene karijere, u ovoj godini je još upisala drugo mjesto sa ekipom na 1.WKF Svjetskom kupu u Istanbulu, te treće mjesto na Mediteranskom šampionatu u Kudasaki (Turska). Za najbolju sportiskinju Tuzlanskog kantona proglašavana je šest puta.

– Ponosna sam na svako priznanje koje dobijem, posebno od svog grada. Želim da se zahvalim svima koji su prepoznali moj najbolji rezultat u ovoj godini, koji je do sada i najveći u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da ću i u budućnosti nastaviti sa dobrim rezultatima, jer svaka nova medalja je novi izazov za mene, kazala je Merima Softić i dodala: Takođe želim da iskoristim priliku da se zahvalim portalu Tuzlarije što zaista uvijek prati sve ono što se dešava na mojim takmičenjima. Sve ono što moja raja može da pročita dolazi upravo preko Tuzlarija i meni je posebno zadovoljstvo sa vama uvijek stupiti u kontakt.

Igor Emkić član KBV ”Flek Tom Cat” je višestruki prvak države u full contactu i K1 style-u, samo zahvaljujući nepravednom

Merima Softić / Foto: SodaLIVE.ba

bodovanju je ostao bez medalje na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Za utjehu je ostalo osvojeno 5. mjesto u jakoj konkurenciji, koje bi Igoru Emkiću trebalo biti dodatni motiv pred naredna velika takmičenja. Mjesto najboljeg sportiste Tuzlanskog kantona je osvojio zahvaljujući zlatu sa Prvenstva Balkana, održanom u Burgosu, gdje je suvereno došao do zlatne medalje. Igor je prije dvije godine također proglašen za najboljeg sportistu u Tuzlanskom kantonu.

Veče je popraćeno muzikom, plesom i drugim sadržajima, koji ovu manifestaciju svrstavaju u red kvalitetnijih koje se u toku godine u mogu vidjeti i posjetiti. Nastupili su Grupa IF, Fatmir Sulejmani, Srednja muzička škola Tuzla, Univerzitetski plesni klub, Sonja Tešić, Lejla Teskeredžić, prof. Zlatan Mujkić i grupa Miris Dunja.

U ostalim kategorijama nagrađeni su:

Najuspješnije ekipe:
ŽKK Jedinstvo BH Telecom
KK Sloboda
KBS Tuzla Sinbra.

Najuspješniji seniori/seniorke:
Mirsada Suljkanović, KBS „Tuzla – Sinbra“ – Tuzla Jasna Horozić, Atletski klub „Sloboda Tehnograd“ Tuzla
Nermina Čosičkić, Judo klub „Lukavac“ – Lukavac.

Najuspješniji junior/juniorka:
Semir Delić, KBV „Flek TOM CAT“ – Tuzla
Damir Halilagić, Atletski klub „Sloboda Tehnograd“
Andrej Simić, Plivački klub „Zmaj ALPAMM“ – Tuzla.

Najuspješniji kadet/kadetkinja:
Said Softić, KBS „Banovići“
Damir Muminović, Teniski klub „Sloboda“Tuzla
Azra Bašić, KBS „Tuzla – Sinbra“ – Tuzla.

U konkurenciji invalidnog sporta najbolja sportistkinja je Kadira Nukić Streljački invalidski klub Tuzla, najbolji sportista je Ermin Jusufović iz SKISO “Sinovi Bosne” Lukavac. Najbolji treneri u ovoj konkurenciji su Nermina Mujić (KSS Tuzla) i Nevzet Alić, trener bh. reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci. Najuspješniji klub u invalidnom sportu je KIK “Veterani Tuzla”.

Najuspješniji trener:
Fikret Selman (KBS Tuzla –Sinbra)
Goran Jurčenko, ŽKK (Jedinstvo BH Telecom)
Muhamed Smailefendić (Plivački klub Zmaj ALPAMM – Tuzla).

Za najbolje sportske pojedince obezbjeđene su stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade TK-a, a koje je i pokrovitelj manifestacije. U sklopu manifestacije i ove godine je odštampan novi broj sportske revije „Trijumf” koju već treću godinu pripremaju sportski novinari iz Tuzlanskog kantona, a u kojem su pored dijela vezanog za manifestaciju, na 24 strane prezentirane zanimljive sportske priče iz ovog dijela BiH.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ermine – Zlatni ljiljanu nas, cestitam od srca!

Bronza iz Beograda je prva medalja sa svjetskih prvenstava koju je u BiH donijela jedna karatašica???

Ova informacija nije tacna, i ovaj portal je objavio u martu ove godine clanak o uspjehu Alme Atic na Svjetskom Karate Prvenstvu odrzanom bas u Beogradu gdje je Alma Atic osvojila zlatnu medalju u borbama ekipno i srebrnu u borbama pojedinacno. Svaka cast Merimi al brate ima karatasica i osim nje a i klubova osim KK Simbra. Zalosno je da je i u sport politika duboko umijesala prste pa se ne preza ni od ocitih lazi kao u ovom clanku.