Dragan Lukač negirao medijske navode o nasilnoj unitarizaciji BiH

2 min. za čitanje

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i Republike Srpske (RS) prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentirati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentirati”, rekao je Lukač.

Komentirajući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, političkog analitičara iz Tuzle i komunalnog inspektora zaposlenog u Općini Lukavac, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS.

Mehmedalija Nuhić / Foto: Facebook
Mehmedalija Nuhić / Foto: Facebook

Nuhić je, pored ostalog, rekao da su pojedini aktivisti “Udara”, neformalne tuzlanske organizacije koja stoji iza demonstracija u tom gradu, nedavno boravili u inostranstvu gdje su im, kako je rekao Nuhić, obavještajne službe pojedinih zapadnih zemalja na raspolaganje stavile kompletne magacine naoružanja koje bi trebalo da bude upotrebljeno u slučaju prelijevanja demonstracija na teritoriju RS.

Inače, Nuhić je izjavio da ”ne postoji ni najmanja sumnja da je socijalni bunt u FBiH maksimalno ispolitizovan i stavljen u funkciju nasilne unitarizacije BiH”.

Pročitati: Muslimani varaju i svijet i sebe

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dugo poznajem ovog Mehmedaliju, ali ničim nije odavao da je baš takav. Za malo slave i medijske pažnje valjati takve gluposti može samo potpuni ***. Užas!

Cojk preso na pravoslavlje,ko i Nemanja,samo nema dame da to javno kaže.”Analitičar”ovo je provala godine.

Cuveni analiticar svjetskog kova iz Turskog Lukavca hahahaha

Do juče su na FTV vodili harangu protiv ovog Lukača, a sada protiv “analitičara”! Ovo se ljudi u Bosni deru kako kome odgovara! A šta je sa našim ljudima sada trenutno na vlasti? Da ova dvojca nisu možda narod hrdali 20 godina? Ili su neki drugi koji se kriju i šute?