fbpx

Dejan Pavić svjedočio na suđenju Aljukiću i Đuloviću

1 min. za čitanje

Dejan Pavić jedan je od najvažnijih svjedoka Tužilaštva. On je i snimio kako Aljukić i Jasmin Kurtić, bivši zamjenik komandira Specijalne policije, od njega uzimaju mito, da ne bi, zbog tehničke neispravnosti vozila, poslali zakonom predviđenu kaznu od hiljadu maraka jednom privatnom preduzeću.

Ubrzo zatim, informacija o tome se proširila i došla je do istražitelja drugih policijskih agencija. Kada su to saznali, Aljukić i Kurtić su počeli da vrše pritisak na Pavića da o tom slučaju nikome ne govori, a naročito istražiteljima drugih policijskih agencija. To je trajalo sve do Aljukićeve ponovne kandidature za policijskog komesara, kada on i Kurtić mijenjaju plan da bi sve to zataškali.

“Počeo mi je pričati da je njega i šefa neko uzeo na zub, da mu pakuju kako ne bi bio komesar i da ćemo morati vratiti novac”, kazao je Pavić.

Odbrana je pokušala diskreditovati ovog svjedoka, tvrdeći da je snimanje bilo neovlašteno, te da je i sam Pavić na taj način počinio krivično djelo, prenijela je federalna.ba.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments