fbpx

Danas je Dan Armije Bosne i Hercegovine

2 min. za čitanje

Godisnjica OS Armije BiH će nizom prigodnih manifestacija biti obilježena širom Federacije. Organizator centralne manifestacije u TK je Savez demobilisanih boraca TK. Za ovaj jubilej predvidjeli su program koji će biti realizovan u Tuzli, a najavili su učešće predstavnika boraca iz svih ostalih općina.

U 12,00 sati će biti položeno cvijeće na Slanoj banji, a potom i na spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije R BiH 1992-1995, centralno spomen obilježje poginulim Zlatnim ljiljanima, centralno spomen obilježje poginulim borcima NOR-a 1941-1945. i u aleji Tuzlanske mladosti.

U 13,00 sati će u Bosanskom kulturnom centru Tuzla biti upriličena Svečana akademija.Organizatori su uputili poziv svim sadašnjim i bivšim pripadnicima vojske i ostalim građanima Tuzlanskog kantona da im se pridruže.

Predstavnici boračkih organizacija iz Lukavca najavili su učešće u aktivnostima upriličenim u povodu 23. godišnjice OS Armije BiH. Istim povodom, 14.aprila, u Lukavcu je na centralnom spomen obilježju poginulim borcima i šehidima organizovano odavanje počasti i polaganje cvijeća. Prisustvovale su mu i brojne delegacije iz javnog i političkog života.

Na Vijencu i u Jaruškama 12. aprila upriličeno je obilježavanje 21. godišnjice od oslobađanja Stambenih zgrada, izuzetno važne kote za odbranu, a potom i oslobađanje općine Lukavac. Bila je ovo prilika da borci evociraju uspomene i prisjete se svojih poginulih saboraca.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments