fbpx

Žena koja je pokušala otrovati šeficu ide na robiju

2 min. za čitanje

Nina Ninković (58) iz Banje Luke, koja je optužena da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije radnu koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, danas je u Okružnom sudu u Banjoj Luci osuđena na dvije godine zatvora.

Blagoje Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća, obrazlažući ovu, prvostepenu presudu, naglasio je da je na nju moguće izjaviti žalbu, baš kao i na rješenje kojim je Ninković produžen pritvor, u kojem je ona od 21. decembra 2022.

Dužna je optužena platiti i troškove krivičnog postupka, koji ukupno iznose 4.759 KM.

Optužena je, dodao je sudija, krivično djelo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kavu nisu mogle prouzrokovati smrt, te je riječ o nepodobnom pokušaju ubistva.

Tužilaštvo je, podsjetimo, teretilo Ninu Ninković da je od 8. do 21. decembra prošle godine u prostorijama Pedagoškog zavoda u dva navrata ušla u kancelariju koju koristi Slađana Tanasić te joj je u kafu sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt jer sadrži natrijev hipohlorit.

To sredstvo se, kako se navodi u tužbi, nalazi u slobodnoj prodaji u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.

Prema optužnici Tanasićeva 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa. Dalje se dodaje da je Ninkovićeva 21. decembra u kafu sipala “mravocid-žoharocid”.

Ninkovićeva je nakon toga uhapšena, a “trovanje” kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je ubačena u kancelariju Tanasićeve.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments