fbpx

Veliki požar bukti u fabrici namještaja Malagić

2 min. za čitanje

Požar velikih razmjera jutros je zahvatio halu fabrike namještaja Malagić u Brčkom, a koji je nakon nekoliko sati lokaliziran. Kako je potvrđeno za zbog zdravstvenih tegoba ljekarsku pomoć je potražilo šest osoba.

Rano jutros u Ulici Mehmeda Malića i Ibrahima Džindića u Brčkom došlo je do izbijanja požara na proizvodnoj hali kompanije Malagić.

Kako je potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne jednice Brčko, odmah po dojavi njihovi službenici su upućeni na mjesto događaja.

“Požar je lokalizovan i u završnoj fazi je njegovo gašenje. Prema procjeni za sat vremena će biti ugašen, a nema prijetnji da će se proširiti na ostale dijelove fabrike”, kazali su iz Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko.

Brčanski vatrogasci su na teren izašli sa dva vatrogasna vozila i svim ljudskim resursima, a pomoć su im pružile i kolege industrijskih vatrogasnih jedinica, kao i Vatrogasne jedinice iz Srebrenika.

Usljed izbijanja požara, ljekarsku pomoć je potražilo šest radnika kompanije, potvrđeno je za Klix.ba.

“Služba hitne medicinske pomoći jutros u 8:54 sati zaprimila je poziv, a odmah su sa svim raspoloživim ljudksim i tehničkim kapacitetima izašli na teren. U službu je dovezeno šest osoba, od kojih je jedna sa uganućem, dok je pet sa respiratornim tegobama usljed udisanja ugljenmonoksida. Odmah po obradi sve osobe će biti upućene na bolničku dijagnostiku”, kazao je za Klix.ba glasnogovornik Zdravstvenog centra u Brčkom Salih Ibrahimbegović.

Uzroci izbijanja požara još uvijek nisu poznati, a policijski uviđaj će biti obavljen nakon što se za to steknu uslovi.

Prenosi portal klix.ba

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments