Uz suze i jecaj Džena Gadžun iz Kaknja ispraćena na bolji svijet

2 min. za čitanje

U kakanjskom naselju Gornji Lučani iza ikindije-namaza obavljena je dženaza Dženi Gadžun, dvoipogodišnjoj djevojčici iz Kaknja koja je preminula prije nekoliko dana nakon operacije i komplikacija do kojih je došlo tokom operacije očnog kapka.

Na stotine građana ljudi iz Kaknja, Zenice, Visokog i ostalih gradova BiH, prisustvuje dženazi djevojčice čija je sudbina potresla cijelu BiH i region.

Iza malene Džene su ostali neutješni otac Muris, majka Amila, braća Eman i Saudin, te mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji ove porodice iz Kaknja.

“Sudbina, šta drugo kazati. Vjernik sam i nadam se samo da će dragi Bog olakšati muke porodici. Teško mi je bilo šta drugo kazati“, priča nam Harun koji je na dženazu stigao iz Visokog, u mjesto Gornji Lučani, koje je sedam kilometara udaljeno od Kaknja.

Podsjetimo, Danas, na dan dženaze, u općini Kakanj je proglašen Dan žalosti.

Kako je saopćeno iz Općine Kakanj, a sve je snimio fotoreporter našeg portala Dženan Kriještorac, prije dolaska uz Gornje Lučane, u gradu su spuštene zastave na pola koplja na zgradi Općine, zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova, te zastave postavljene na javnim prostorima.

Dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu. Ova vijest potresla je bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija.

Jedan od vještaka kazao nam je da je obdukcija završena, ali da će se raditi dodatne analize, te da će to potrajati.

Rezultati obdukcije i navedenih analiza bit će poznati nakon što cijeli ovaj proces bude završen.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar