fbpx

U Tuzli preminula majka tek rođene bebe: Slučaj prijavljen Tužilaštvu TK, naređena obdukcija porodilje

1 min. za čitanje

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla jučer je nakon poroda preminula 20-ogodišnja majka tek rođene bebe inicijala B.I. Ovu informaciju je putem društvene mreže objavio suprug preminule porodilje, E.I. iz Srebrenika koji je slučaj prijavio Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Kako je za Tuzlanski.ba saopćeno iz Tužilaštva TK naređena je obdukcija preminule porodilje, a u saradnji sa MUP-om TK Tužilaštvo će poduzeti sve potrebne daljnje mjere i radnje ciljem utvrđivanja okolnosti za navedeni događaj, kazao nam je Admir Arnautović, stručni saradnik za informisanje Tužilaštva TK.

Predmet u vezi s ovim događajem formiran je jučer, a više informacija o uzroku smrti porodilje biće poznato nakon obdukcionog nalaza. Univerzitetski Klinički Centar Tuzla nije se za sada oglasio povodom ovog slučaja. Smrt mlade majke tek rođene bebe u Tuzli šokirala je javnost u Bosni i Hercegovini.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo je katastrofa! Dolaze nam na naplatu diplome iz Cazina, Travnika i Sickog Broda. Dok nam skolovan kadar odlazi da pere guj'ce u Njmeackoj, u nasim bolnicama ostaju mesari i ubice.

Kad procitas komentare porodilja koje su iskusile tretman na UKC, tacno ti dodje da se zapitas da li gore ima iko sa medicinskom skolom!

I onda cemo se cuditi kad ovako jedan mlad zivot ode, dijete ni ne pomirise majku, u ocu se sve slomi, ode gore i izreseta i doktora i sestre i sve.

Ma samo bombu zakotrljati pa onda pitati ko je kriv.
Dvoje djece mi se gore rodilo i znam da ce zena ostati na hodniku poslije poroda ako im ne tutnes pedesana ili nades stelu. Pa je isjeku ko’ kurban. Pa opet tutnes jos jednog pedesana.