fbpx

U akciji policije zaplijenjo 52 kilograma kokaina

1 min. za čitanje

Pripadnici UIO, OSA-e i SIPA-e su tokom vikenda na području Kantona Sarajevo zaplijenili veliku količinu droge. Kako Klix.ba saznaje pronađena su čak 52 kilograma kokaina.

O slučaju je obaviješten tužitelj Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a droga je pronađena na jednoj lokaciji.

Iako još nema zvaničnih informacija iz institucija, sigurno je da se radi o najvećoj zaplijeni kokaina na području Sarajeva.

“Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa pripadnicima OSA-e i SIPA-e pronašli su i privremeno oduzeli 52 kilograma praškaste materija koja izgledom i bojom podsjeća na opojnu drogu kokain. Aktivnosti na terenu provedene su u subotu 21. januara 2023. godine na području grada Sarajeva, a službenicima Uprave za indirektno oporezivanje priključili su se pripadnici OSA-e i SIPA-e”, saopćeno je iz UIO.

Tom je prilikom pronađeno i privremeno oduzeto 52 kilograma praškaste materije, koja svojim izgledom i bojom podsjeća na opojnu drogu kokain.

Aktivnosti na terenu provedene su po uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a po naredbi Suda BiH. Po okončanim aktivnostima na terenu cjelokupni predmet predat je u nadležnost pripadnicima OSA-i SIPA-e.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments