fbpx

SIPA pretresa stan u Sarajevu: Sumnja na krijumčarenje ljudi

1 min. za čitanje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jučer postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres jednog stambenog objekta na području Sarajeva.

Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine i to “Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela “krijumčarenje migranata”, “Krijumčarenje ljudi” i “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom”.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti jedna puška sa optičkim nišanom, vojna oprema, gumeni čamac, pasoši kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Na licu mjesta zatečeno je jedno lice, strani državljanin koje je nezakonito boravilo u Bosni i Hercegovini, nakon čega je predato u nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments