fbpx

Silovao tri djevojčice: Maloljetnik iz Travnika osuđen na osam godina zatvora

1 min. za čitanje

Osuđeni 16-godišnjak koji je zlostavljao djevojčice od 10,11 i 12 godina, upućen u KPZ Orašje.

Općinski sud u Travniku, nepravosnažnom presudom, proglasio je krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, nad tri maloljetnice od deset, 11 i 12 godina, koje se dogodilo u avgustu protekle godine na području travničke općine, saopćeno je iz Općinskog suda Travnik.

Sudija za maloljetnike S.V.K. je 16-godišnjaka iz Travnika, proglasila krivim za tri krivična djela silovanja ( od kojih je jedno ostalo u pokušaju), te osudila na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od osam godina.

-Napominjemo, maksimalna zatvorska kazna za maloljetne počinioce krivičnih djela je deset godina, a Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio činjenicu da je maloljetnik priznao izvršenje krivičnih dijela koja su mu Prijedlogom Kantonalnog tužilaštva Travnik stavljena na teret, te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju-navodi se u saopćenju.

Po pravosnažnosti presude maloljetnik će biti upućen na izdražavanje kazne maloljetničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje.

-Važno je istaknuti da su istraga, kao i sudski krivični postupak okončani u roku od pet mjeseci-stoji u saopćenju Suda.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments