fbpx

Pronađena opojna droga

1 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa službenicima policijskih uprava MUP TK-a, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili kontrolu i pretres četiri lica na području Tuzle, Živinica i Gradačca.

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: jedno veće pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri manja pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna ručno motana cigareta tzv. “joint” sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri manja pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te digitalna vaga za precizno mjerenje.

O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments