Policija uhapsila 18-godišnjeg Marokanca: Napao ženu, oteo joj torbu i novčanik u kojem je bilo 330 KM

2 min. za čitanje

Zenička policija locirala je i lišila slobode Marokanca rođenog 2002. godine, inicijala R.K., za kojeg osnovano sumnja da je 26. decembra prošle godine u jutarnjim satima izvršio razbojništvo nad Zeničankom G. S.

Navedeno krivično djelo dogodilo se 26. decembra, oko 06.30 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, kada su dvije nepoznate osobe, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, presrele G.S. te uz upotrebu fizičke snage otuđila od nje ručnu torbu, u kojoj se nalazio novčanik s ličnim dokumentima, 330 KM te mobilni telefon.

Nakon izvršenja razbojništva nepoznati izvršioci su se udaljili, dok se oštećena obratila za ljekarsku pomoć u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su joj konstatovane lakše povrede.

– Nakon što je prijavljeno izvršenje navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (KTZDK), preduzeli opsežne i koordinirane mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva i otkrivanju počinilaca. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su locirali i lišili slobode lice R.K., zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo – objavio je u svom saopćenju MUP ZDK.

Nakon izvršene kriminalističke obrade te prikupljenih dokaza i obavještenja, uhapšena osoba je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predata u nadležnost i daljnje postupanje KTZDK, na čiji prijedlog je Kantonalni sud u Zenici odredio mjeru pritvora prema osumnjičenom R.K.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Je li radila vaspitna palica ?

Nadamo se da jest