fbpx

Policija pronašla stroj za preradu oružja

2 min. za čitanje

Na području Općine Stolac pripadnici Federalne uprave policije, po nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije vrše pretres jednog objekta. Kako doznaje portal Bljesak.info, pretres se vrši po nalogu Općinskog suda u Čapljini zbog krivičnog djela neovlaštenog držanja oružja i eksploziva.

Kako je objavio FUP, uhićena je jedna osoba koja će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu, te će biti u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

”U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stambenih prostorija na području općine Stolac koje koristi osumnjičeni A.Š., kojom prilikom su pronađena i oduzeta tri plinska pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina streljiva različitog kalibra, dijelovi oružja (udarne igle, cijevi i dr.), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu s predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, naveo je FUP.

Naime, lišeni slobode A.Š. se sumnjiči da je tijekom 2020. godine u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje trećim osobama s područja Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments