fbpx

Odbijen zahtjev osumnjičenog Envera Bijedića

1 min. za čitanje
Foto: Faktor

Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je na sjednici održanoj u petak 6. decembra 2019. godine razmatrao zahtjev za izuzeće  postupajućeg tužioca Čazima Serhatlića,  koji je dostavio branilac osumnjičenog Envera Bijedića (bivši direktor Direkcije za obnovu i izgradnju Tuzla),  protiv kojeg se vodi istraga u predmetu vezanom za  zgradu 15. maj u Tuzli zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

Kolegij tužilaca je, nakon prezentirane analize rada tužioca na samom predmetu, kao i analize i rasprave o iznesenim obrazloženjima i razlozima za izuzeće postupajućeg  tužioca, donio odluku da  zahtjev bude u cjelosti   odbijen.

Međutim,  Jezdimir Spasojević-zamjenik glavnog tužioca ovog Tužilaštva i šef Odjela 1,  koji prati i upravlja radom Odsjeka za organizovani, privredni kriminal i korupciju, kao  izvjestilac o zahtjevu za izuzeće na Kolegiju, kome je nadležnost za praćenje rada  na ovom predmetu prenio glavni tužilac, saopćio je na Kolegiju da će cjelokupan spis vezan za ovaj predmet dostaviti Federalnom tužilaštvu FBiH, sa prijedlogom da se predmet na dalje postupanje dostavi nekom od drugih kantonalnih tužilaštava na području Federacije BiH.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A ko je ovaj sa Bijedićem na slici?

Sigurno je u –SDA:

Sta reci…ni politika ni pravosudje nisu uredu , bar po mom misljenju, kao i sve ostalo u ovoj usranoj drzavi. Al makar cijenim sto se ovaj Bijedic usprotivio javno tuzilastvu znaci da se ne boji. Najgori su oni hinje sto kad vide tuzioce na tv useru se od straha da ih ne pogleda iz ekrana a delem uzivo. Haha.