Nakon konzumiranja alkohola nožem izbo prijatelja

1 min. za čitanje

Četrdesetpetogodišnjem Šemsi Suljiću iz Tuzle određen je jednomjesečni pritvor, kao osumnjičenom za ubistvo Marijana Zekanovića koji je preminuo usljed smrtonosnih uboda nožem.

Naime, kako je navedeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Suljić je osumnjičen da je u večernjim satima 4. februara 2021. godine u kući u kojoj stanuje u tuzlanskom naselju Kojšino, tokom svađe i fizičkog sukoba sa Zekanovićem, sa kojim je prethodno konzumirao alkohol, Zekanoviću kuhinjskim nožem nanio dvije ubodne rane u predjelu grudnog koša i više povreda po drugim dijelovima tijela i usmrtio ga.

Nezvanično saznajemo da su Suljić i Zekanović bili prijatelji. Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost tužilaštva.

“Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Po naredbi tužioca se provode različita vještačenja te druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj”, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Suljiću je pritvor odredio Kantonalni sud u Tuzli, prihvativši takav prijedlog od postupajućeg tužioca.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments