fbpx

MUP TK: Pokušaj ubistva u Tuzli

2 min. za čitanje

U Tuzlanskom naselju Husino sinoć, 5. maja, je došlo do pokušaja ubistva, a osumnjičeni za ovo krivično djelo i dalje je u bijegu.

Kako otkrivaju danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), u nedjelju u 23:55 sati, Upravi policije MUP TK-a je prijavljeno da je u naselju Husino izbodeno lice, koje je radi ukazivanja hitne medicinske pomoći prevezeno u SHMP Doma zdravlja Tuzla.

“Po dolasku u SHMP policijski službenici PS Zapad/PU Tuzla utvrdili su da je povrijeđen R.A. (1983) iz Bijeljine, koji je nakon ukazane medicinske pomoći u SHMP Tuzla, sanitetskim vozilom SHMP Doma zdravlja Tuzla prevezen u Kliniku za hirurgiju UKC Tuzla, gdje je, bez izjašnjenja dežurnog ljekara o stepenu povreda, zadržan na daljnjem liječenju.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je iste večeri oko 23:47 sati, u mjestu Husino, Z.C (1976) iz Tuzle, zadao više ubodnih rana R.A., nakon čega se udaljio sa mjesta događaja”, saopćeno je iz MUP-a.

Dodaje se kako je o događaju obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, te je po ovlaštenju tužioca, na mjestu incidenta izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP PU Tuzla: “Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju u vezi pokušaja ubistva, a koje se pravno kvalifikuje kao krivično djelo Ubistvo – iz člana 166 KZ F BiH, u vezi sa članom 28 istog zakona (pokušaj), za koje se Z.C. sumnjiči, poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca, o čemu će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima.”

S obzirom na to da je Z.C. za sada nedostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvuza istim je raspisana operativna potraga, radi oduzimanja slobode i preduzimanja ostalih mjera i radnji u skladu sa ZKP F BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments