fbpx

MUP TK: Izvršeni pretresi na šest lokacija

2 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, imovinskih delikata i dr., 25. i 26.01.2023.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona (Živinice, Lukavac, Tuzla i Kalesija).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: 2 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šprica sa crno-smeđom tekućinom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pvc. pakovanje sa smeđom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pakovanje sa usitnjenim tabletama koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, dva tzv. “jointa”, drobilica za opojnu drogu, digitalna vaga za precizno mjerenje, odjevni predmeti, brusilica, bušilica i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments