fbpx

Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja opojnih droga, puške i ručnih bombi

2 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su dana 11.02.2023.godine, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretresanje stana i kuće u Tuzli, korisnika D.P. iz Tuzle, rođen 1991. godine.

Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz člana 238. stav. 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, člana 371. stav 1. KZ Federacije Bosne i Hercegovine – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i člana 210a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine – Nedopušteni promet akciznih proizvoda.

Pronađena su dva veća pvc. paketa sa osušenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu, dva vakum pakovanja pvc. folije u kojima se nalazi biljna materija koja asocira na opojnu drogu, jedan paketić od pvc. folije u kojem se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, jedan manji pvc. paket sa osušenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu.

Također pronađene su tri ručne bombe sa tri odvojena upaljača, puška – tzv. dobošar, okvir za pušku sa municijom, 38 komada municije kalibra 7,62, 23 veće vreće u kojima se nalazi biljna materija koja asocira na duhan (ukupne mase oko 127 kg), deset šteka namotanih cigareta duhana, sedam električnih mašinica za motanje duhana, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjen naprijed navedenih krivičnih djela.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments