fbpx

Jedna osoba ranjena u pucnjavi, napadači privedeni

2 min. za čitanje

Sinoć oko 21,00 sati PU Tuzla/PS Zapad je zaprimila prijavu da je istog dana oko 21,00 sati u Tuzli, u Ulici Husinske bune, ispred ugostiteljskog objekta, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane jednog lica (koje se nalazilo u društvu sa još jednim licem) prema S.D., rođen 1976.godine iz Lukavca, nakon čega su se oba lica udaljila sa mjesta događaja.

Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u JZU UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o  učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E.S., rođen 1988.godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985.godine iz Tuzle.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla – PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

Licima E.S. i A.B. je oduzeta sloboda, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela iz člana 166. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Ubistvo u pokušaju.

U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments