fbpx

Dvanaest osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga će danas biti ispitano u Tužilaštvu

2 min. za čitanje

Dvanaeest osoba lišenih slobode jučer  u akciji koju su po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i naredbi Kantonalnog suda Tuzla proveli pripadnici MUP-a TK i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA BiH) će danas biti ispitano u Tužilaštvu na okolnosti krivičnih djela koja im se stavljaju na teret. Postupajući tužilac će najvjerovatnije  za sve osumnjičene staviti Kantonalnom sudu Tuzla prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Oni su osumnjičeni da su u grupi  koju je organizirao Armin Šabanović (25) iz Živinica  počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Također, dvije osobe su osumnjičene i za krivična djela protivpravo lišenje slobode u sticaju sa teškom tjelesnom povredom, te dva člana grupe i za nasilničko ponašanje. Dvije osumnjičene osobe se nalaze u bjekstvu i za njima se traga, dok su dvije osobe nakon ispitivanja puštene na slobodu.

Podsjećamo, jučer su obavljeni pretresi  na više lokacija na podrućju Živinica, Gračanice, Tuzle, Kalesije i  Banovića. Tokom pretresa objekata i lica i poduzimanjem drugih istražnih radnji pronađeno je oko 20 kilograma opojne droge speed (amfetamin), kao i druga narkotička sredstva koja će biti vještačena.

Oduzet je određeni iznos novca, računari, laptopi nekoliko pištolja i municija kao i drugi predmeti koji će biti dokazni materijali. Ovim aktivnostima je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva provedena u saradnji sa istražiteljima SIPA-e BiH i MUP-a TK.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments