fbpx

Bosanac u Americi osuđen na doživotni zatvor, tijela supruge i njenog ljubavnika bacio u šumu

2 min. za čitanje

Suprugu i njenog ljubavnika ubio je u spavaćoj sobi… Husein Suljanović, stanovnik Sjedinjenih Američkih Država porijeklom iz Bosne i Hercegovine, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svoje supruge Adriane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza.

Suljanović je dvostruko ubistvo izvršio u oktobru 2018. godine u Houstonu gdje je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona. Prevaru je otkrio tako što je postavio kamere u porodičnu kuću, te je pratio sva dešavanja dok je odsustvovao.

Na taj način je otkrio ljubavnu aferu svoje supruge. Suprugu i ljubavnika ubio je u spavaćoj sobi. Nakon što su začuli pucnje, Suljanovićeva djeca su se probudila. Suljanović je najstarijeg sina nagovorio da tijela prebace u Louisianu. Tijelo supruge i majke su bacili u šumu, dok su tijelo ljubavnika bacilli u rijeku, nedaleko od Baton Rougea.

Njegov sin priznao je krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora. Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Mexico City gdje je boravio sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika. Onda je Suljanović pokušao pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, međutim uhvaćen je u Londonu te je izručen Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj čovjek je ubio dvoje ljudi, uključujući i majku svoje djece. Pokušao je da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost, rekla je javna tužiteljica. – Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da dobijemo pravdu za žrtve u slučajevima poput ovog, dodala je.

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor, piše Oslobodjenje.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments