fbpx

Bh ceste uzele još jedan život

1 min. za čitanje

Jedna osoba je smrtno stradała, dok su tri povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na području Gradačca.

Kako je potvrđeno iz kantonalne policije, saobraćajna nesreća se dogodila u naselju Mionica, a učestvovali su automobil Opel Vectra, kojim je upravljao E.D., rođen 1990. godine i konjska zaprega, na kojoj se nalazio Z.M., rođen 1968. godine.

“U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, smrtno je stradao Z.M. koji je upravljao zaprežnim vozilom, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac, a vozač automobila E.D. je zadobio lake tjelesne povrede konstatovane u JZU UKC Tuzla”, iskatnuli su iz kantonalne policije.

Dodali su da su R.K., rođen 1954. godine i S.K., rođen 1979. godine, koji su se nalazili na zaprežnom vozilu, zadobili povrede o čijem stepenu se dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac nije izjasnio.

O saobraćajnoj nesreći je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, koji je rukovodio vršenjem uviđaja. Po naredbi tužioca tijelo preminulog je prevezeno u Komemorativni centar”Tuzla radi vršenja obdukcije.

U vremenskom periodu od 21:30 do 1:05 sati na navedenoj dionici puta saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gradačac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments