fbpx

Bh. bokser Adnan Ćatić ponovo u zatvoru, upitan nastavak karijere

2 min. za čitanje

Najpoznatiji bh. bokser Adnan Ćatić (44), koji je nastupao pod imenom Felix Sturm, ponovo je uhapšen zbog služenja kazne za utaju poreza i kršenje antidoping zakona.

Bivši bokserski svjetski prvak koji je zabilježio ukupno 52 borbe, i to 42 pobjede i šest poraza ponovo je u zatvoru.

Državna tužiteljica Stephanie Beller, odgovorna za pitanja ekonomskog kriminala u uredu javnog tužitelja u Kelnu.

“Mogu potvrditi da je u otvorenom zatvoru od 28. februara. Zbog utaje poreza i kršenja antidoping zakona osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca.”

“Sturm, čije je pravo ime Adnan Ćatić, kaznu je počeo služiti bez puno buke”, nastavila je tužiteljica Beller.

Podsjetimo, policija je Sturma uhapsila na FIBO fitness sajmu u Kelnu u aprilu 2019. i tada je bio u pritvoru osam mjeseci.

Tek nakon što je predao pasoše i platio jamčevinu od oko 600.000 KM, dopušteno mu je da napusti zatvor. Tužiteljstvo je tada pretpostavilo utaju poreza u iznosu od više od deset miliona KM (5,8 miliona eura).

Osim optužbi za utaju poreza, Sturm se 20. februara 2016. u borbi za svjetsko prvenstvo protiv Fedora Chudinova (31) dopingirao zabranjenim lijekom stanozololom (potpomaže izgradnju mišića).

Prvobitno je Sturm bio osuđen na tri godine zatvora. Nakon žalbenog ročišta, Regionalni sud u Kelnu smanjio je kaznu za osam mjeseci na dvije godine i četiri mjeseca, a koju je sada početi izdržavati.

Ćatić (44) je nedavno u Stuttgartu u Porsche Areni pobijedio turskog boksera Sukru Altaya (38) jednoglasnom sudijskom odlukom i najavio je pohod na novu titulu, ali pitanje je da će ponovo u ring nakon što je ponovo u zatvoru.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments