fbpx

Azra Šabanović (22) iz Brčkog uhapšena zbog sumnje da je upletena u ubistvo

1 min. za čitanje

Studentkinja Azra Šabanović (22) iz Brčkog koja je uhapšena u utorak zbog sumnje da je umiješana u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, danas je ispitana u Sudu BiH kako bi se izjasnila o navodima iz potjernice Interpola iz Srbije koja traži njeno izručenje.

Šabanović je uhapšena u studentskom domu u Sarajevu na osnovu potjernice koju je za njom raspisala Srbija.

“Ona se izjasnila da ne želi da bude izručena po skračenom postupku, već da Srrbija dostavi zvaničnu zamolnicu za izručenje, budući da je ona državljanin Bosne i Hercegovine. Kad dođe zamolnica, Sud će odlučiti po istoj, odnosno u skladu sa svim obavezama i pravilima ugovora koji su ranije potpisani sa Srbijom”, pojasnio je Kočo.

Podsjetimo, osim Šabanović, u Beogradu je uhapšena i jedna maljoletnica (17), a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Prema pisanju srbijanskih medija, njih dvije su, zajedno s Markom Pjanovićem iz Brčkog koji je uhapšen u srijedu, a koji je umiješan u ubistvo Eskobara, navodno namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments